Berghuis doodziek van vraag aan Farioli

Foto: Berghuis doodziek van vraag aan Farioli

Steven Berghuis steekt zijn emoties niet onder stoelen of banken. Dat wisten we al, maar het werd op woensdagmiddag nog eens bevestigd op de persconferentie van Ajax in aanloop naar het Europa League-duel (de return) tegen Panathinaikos.

Steven Berghuis slaat handen voor het hoofd op persconferentie

Journalist Willem Vissers refereerde aan het feit dat verschillende oud-voetballers nog niet echt genieten van het spel van de Amsterdammers. Hij vroeg aan trainer Francesco Farioli: “Denk je dat je genoeg waardering krijgt voor het proces waarin jullie zitten? Op tv zijn er veel oud-spelers die zeggen: ‘Dit is niet het echte Ajax’, dat soort dingen. Voel je genoeg waardering?”

Wesley Sneijder zei gisteren op tv over de ‘heilige nul’ in onze hoofdstad: “Dat zit toch niet in het Ajax-DNA? Daar zit je als Ajacied toch niet op te wachten, op clean sheets? Dat we nu 1-0, 1-0, 1-0 winnen. Nee, want iedereen wil zien dat Ajax mooi voetbal speelt, goals maakt en aanvalt. Dat is nu minder. Maar in het voetbal gaat het wel om het resultaat.”

“We hebben geen tijd te verspillen”

Hoe dan ook: Berghuis kon het niet aanhoren. Tijdens de vraag van Vissers rolde hij opzichtig met zijn ogen en sloeg hij uiteindelijk de handen voor het hoofd. Farioli antwoordde overigens wel heel rustig: “We zijn mensen en het maakt ons zeker uit hoe mensen zich voelen, maar het gevoel van de jongens in de kleedkamer is het belangrijkst. Zij maken het verschil op het veld. Ik haal mijn motivatie niet uit wat er op tv wordt besproken. Als we gaan luisteren naar ieders mening, dan hebben we nergens anders meer tijd voor. We hebben geen tijd te verspillen. We moeten hard werken richting ons doel.”

Snap jij de reactie van Berghuis?

  • Ik wel
  • Ik niet
1691+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie