Berghuis heeft ‘transfernieuws’ voor fans

Foto: Berghuis heeft ‘transfernieuws’ voor fans

Het zou slim zijn als de supporters van Ajax in de laatste week van de transfermarkt niet te véél geweld verwachten, zegt Steven Berghuis in het Algemeen Dagblad. De financiële situatie van de Amsterdammers ziet er nou eenmaal niet al te rooskleurig uit…

Steven Berghuis roept om versterkingen: ‘Maar het is moeilijk…’

Er is wel degelijk een stijgende lijn te bespeuren in onze hoofdstad. De bovengenoemde vleugelspits annex aanvallende middenvelder ziet dat óók: “Het is fijn om aan hetzelfde touw te gaan trekken. We moeten alleen zien hoe snel dat proces kan gaan. Ik heb eerder gezegd: als twee of drie spelers ons aan de bovenkant versterken, kan het sneller. Anders zal het met vallen en opstaan gaan. Misschien ook niet, maar er zat niet voor niets zo’n moment tussen als bij NAC.”

Maar… dat is niet makkelijk, gezien de financiën… “Ik kan wel begrijpen dat het moeilijk is. Ik weet ook dat ze er hard aan werken. Het is nog tien dagen. Alleen is de situatie die is gecreëerd niet makkelijk.”

Chuba Akpom maakte er drie in de Europa League, maar zou nog verkocht kunnen worden: “Ja, dat zou kunnen. Hij heeft zeker kwaliteit en waarde voor de ploeg. Dan is het aan hem en de club om een beslissing te nemen over wat ze gaan doen.”

Hart onder de riem

Op de ochtend vóór de wedstrijd van donderdagavond was het opvallend te zien hoe Berghuis zich om Josip Sutalo bekommerde. De verdediger zag zijn landgenoten Borna Sosa en Jakov Medic vertrekken… “Ja, daar heb ik het wel met Remko (doelman en routinier Pasveer, red.) over gehad. Wij zijn wel jongens die zich daar om bekommeren, omdat het belangrijk is. Dat heb ik altijd gedaan. Het is iets natuurlijks en ik vind het ook gewoon leuk. Ik weet ook: als iemand het naar zijn zin heeft en zich goed voelt, bevordert dat de teamprestatie. Dan speelt hij beter en ik op mijn beurt ook. Alles wat ik doe is ten goede van Ajax, dat we op veld beter zijn. Ikzelf, hij, hij op mij en ik op hem. Zo zijn we een team.”

Lastig?

  • Ja, helaas wel
  • Gewoon nieuwe spelers halen
4322+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie