‘Bergwijn-dreun voor Ronald Koeman’

Foto: ‘Bergwijn-dreun voor Ronald Koeman’

Steven Bergwijn heeft zijn debuut gemaakt voor zijn nieuwe club Al-Ittihad. De aanvaller liet zich direct gelden en gaf twee assists in de 7-1 overwinning op Al-Wehda en kon het na afloop niet laten om een sneer uit te delen aan bondscoach Ronald Koeman.

Bergwijn haalt uit naar Koeman na succesvol debuut bij Al-Ittihad

Al-Ittihad was zondagavond duidelijk een maatje te groot voor Al-Wehda en trof maar liefst zeven keer doel. Bergwijn had een basisplaats en bediende spits Karim Benzema twee keer op maat. Daarmee kende de oud-speler van Ajax en PSV een goed begin bij de Saudische club, al zal het de vleugelspeler hoogstwaarschijnlijk niet helpen aan een uitverkiezing voor Oranje.

Koeman gaf eerder al aan dat de deur in principe dicht is voor Bergwijn. De keuzeheer van Oranje vindt de Saudische competitie niet goed genoeg, maar dat noemt Bergwijn een kulreden. Tegenover een Saudische televisiezender uitte de aanvaller nogmaals zijn ongenoegen richting Koeman. “Ze denken daar dat het niveau hier te laag is”, reageerde Bergwijn op een vraag of hij nog in aanmerking komt voor Oranje.

Bergwijn blij met overgang naar Al-Ittihad

“Misschien moeten ze eerst eens komen kijken voordat ze meteen oordelen”, vervolgde Bergwijn, die vervolgens de vraag kreeg of de mening in Nederland misschien al bijgesteld is. “Dat zullen we zien.” De aanvaller is zelf in ieder geval te spreken over zijn overstap naar Al-Ittihad. “De supporters van Al-Ittihad zijn echt gek. Ze juichen ons negentig minuten lang toe. Ik wil de fans bedanken voor dit warme welkom, ik voel me hier meteen thuis. Het voelt alsof ik word opgenomen in jullie familie.”

Moet Bergwijn nog wel een kans krijgen in Oranje?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
411+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie