‘Bergwijn én Brobbey vertrekken bij Ajax’

Foto: ‘Bergwijn én Brobbey vertrekken bij Ajax’

De financiële nood is hoog bij Ajax schetst voetbaljournalist Mike Verweij. De club zit volgens de Ajax-watcher met diverse spelers in de maag en heeft de financiën keihard nodig om zelf transfers te kunnen doen. Verweij stelt dat Ajax naast de ‘overbodige’ spelers zelfs overweegt om Steven Bergwijn en Brian Brobbey te verkopen.

Financiële situatie Ajax blokkeert inkomende transfers

“De financiële situatie van Ajax is namelijk nog zorgelijker dan de huidige directie bij haar aantreden kon bevroeden. Voorlopig is het daarom vooral puinruimen”, schetst Verweij in De Telegraaf. De Amsterdammers zagen Georges Mikautadze (Metz), Francisco Conceiçao (Porto), Geronimo Rulli (Marseille) en Jorge Sanchez (Cruz Azul), Borna Sosa (Torino, huur) en Jakov Medic (Bochum, huur) al vertrekken, wat volgens Verweij 30,5 miljoen euro aan transfersommen heeft opgeleverd en circa 13 miljoen euro aan salarisbesparingen.

Ondanks de inkomsten en besparingen kan Ajax volgens de journalist nog altijd niet zelf aan de slag op de transfermarkt. “Zelfs niet nu Ajax bijna zeker is van de groepsfase van de Europa League, die de Amsterdammers bij vier keer een uitverkocht stadion gegarandeerd zo’n 18 miljoen euro oplevert. De financiële doelen die voor dit seizoen werden gesteld, zijn nog altijd niet gehaald. En de opbrengsten van spelersverkopen komen zoals gewoonlijk niet in één keer binnen.”

Ajax wil meerdere spelers slijten

Ajax kan pas handelen als er minimaal één verkoop gedaan worden, waarbij Silvano Vos de grootste kandidaat is daarvoor. De middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van AC Milan en Verweij wacht dat de Italianen gaan doorpakken. Daarnaast verwacht de voetbaljournalist nog een flinke uittocht in de laatste dagen van de transfermarkt. “Naast Vos hopen de Amsterdammers in Engeland Carlos Forbs te slijten en – na zijn hattrick tegen Jagiellonia Bialystok – met een beetje mazzel ook Chuba Akpom. Een last-minute verkoop van Diant Ramaj, Steven Bergwijn of zelfs Brian Brobbey wordt niet uitgesloten en de club rekent erop Benjamin Tahirovic, Owen Wijndal en Naci Unuvar vlak voor het sluiten van de markt te kunnen verhuren.”

Weghorst naar Ajax

Wel is volgens Verweij duidelijk wie Ajax direct wil halen als er eenmaal geld beschikbaar is. “Zodra er geld binnen is, zal alles op alles worden gezet om Weghorst binnen te halen en de selectie op nog een aantal plekken te versterken door middel van huurspelers, transfervrije opties of andere buitenkansjes. Blijft het in de slotweek van de transfermarkt onverwachts stil, dan moet er een puzzel worden gelegd om in elk geval Weghorst binnen te halen.”

Moet Ajax Bergwijn en Brobbey verkopen?

  • Ja, beiden
  • Alleen Bergwijn
  • Alleen Brobbey
  • Beiden niet
6503+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie