Bergwijn over Ajax-vertrek: “Als er iets fantastisch voorbij komt…”

Foto: Bergwijn over Ajax-vertrek: “Als er iets fantastisch voorbij komt…”

Steven Bergwijn wordt al weken in verband gebracht met een vertrek bij Ajax, maar de aanvaller heeft daar nu zelf ook zijn zegje over gedaan. De aanvaller vertelt tegenover Ziggo Sport helemaal niet bezig te zijn met transfer en zegt blij te zijn bij Ajax. Eerder liet technisch directeur Alex Kroes al doorschemeren dat er niks concreet speelt rondom Bergwijn.

Bergwijn spreekt zich uit over Ajax-toekomst

“Ik heb altijd al gezegd dat ik hier niet weg hoef, want ik ben hier gewoon blij. Ik ben gelukkig in Amsterdam”, vertelt de aanvaller in gesprek met Ziggo Sport. Zolang ik hier ben, ligt de focus gewoon op Ajax. We zien het wel… Als er iets fantastisch voorbij komt ga je er altijd over nadenken, want daar zijn we voetballer voor. Maar ik ben er eigenlijk niet echt mee bezig.”

Ajax wist zich donderdagavond moeiteloos te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League en dat zorgde voor tevredenheid bij Bergwijn. “Dit was het hoofddoel eigenlijk. Het is heel belangrijk voor ons, want het is een mooie competitie om onszelf weer te kunnen laten zien.” De aanvaller mocht sinds lange tijd weer eens beginnen in de basis. “Na 75 minuten was de tank wel leeg, maar ik ben wel blij dat ik hem heb uit kunnen spelen.”

Bergwijn blij met frisse wind bij Ajax

Bergwijn kwakkelde in het begin van het seizoen met zijn fitheid, waaraan een oude blessure aan ten grondslag lag. “Dat was vorig seizoen al zo en dat speelde weer op. Daarom heb ik nog vrij weinig gespeeld. Daarna moet je fit worden, wordt er data bekeken, dus dat is eigenlijk volgens plan gegaan.” De buitenspeler stelt dat er naar eigen zeggen een frisse wind is gaan waaien in Amsterdam en zegt daar blij mee te zijn. “De staf wil graag en je merkt ook dat de jongens graag willen. Er zijn een aantal nieuwe spelers bij, dus dat is gewoon lekker.”

Bergwijn is dan ook complimenteus over Ajax-trainer Francesco Farioli. “Je ziet dat we willen voetballen, hoog druk willen zetten. Er is vooral intensiteit, ook met trainen. Ze zitten er bovenop en dat is wel lekker.” Bergwijn denkt dat Ajax dit seizoen dan ook mooie dingen kan laten zien. “Ik denk dat we een goede groep hebben. Als de neuzen dezelfde kant opstaan, dan kunnen we wel iets moois neerzetten.”

Zie jij Bergwijn nog vertrekken bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie