‘Bergwijn-transfer krijgt staartje’

Foto: ‘Bergwijn-transfer krijgt staartje’

Ajax deed op de slotdag van de transfermarkt nog goede zaken met de verkoop van Steven Bergwijn aan Al-Ittihad. De Amsterdammers kunnen een bedrag van meer dan twintig miljoen euro tegemoet zien. De Saudische club was daarnaast ook in onderhandeling met FC Porto, dat uiteindelijk een miljoenenbedrag in rook op zag gaan. Dat zette kwaad bloed bij de Portugezen.

Porto woest om handelswijze Al-Ittihad

Porto dacht op de slotdag nog een lucratieve deal te kunnen sluiten met Al-Ittihad, maar zag een transfer uiteindelijk klappen. Os Dragões dacht Wenderson Galeno voor een bedrag van ongeveer vijftig miljoen euro te verkopen, maar de Saudische club schaakte op twee borden. Het koos er uiteindelijk voor om Bergwijn te kopen, die een stuk goedkoper bleek.

De Portugezen geven in een statement op de clubsite boos te zijn op de manier van handelen van Al-Ittihad. “Met betrekking tot de mislukte transfer van Wenderson Galeno naar Al-Ittihad laat FC Porto weten dat het een bericht zal sturen naar de voorzitter van bovengenoemde club en naar de voorzitter van de Saudi Arabian League, waarin het zijn diepe ongenoegen uit over de manier waarop dit proces is verlopen. De transfer werd afgebroken nadat een volledige overeenkomst was bereikt tussen de clubs en de speler.”

De 26-jarige Wenderson blijft daardoor gewoon voor Porto spelen, dat de speler een steun in de rug geeft. “FC Porto is blij om de speler in de selectie te hebben en benadrukt het vertrouwen in zijn vaardigheden en professionele houding om de geweldige prestaties die hij hier heeft laten zien voort te zetten.”

Had Al-Ittihad beter Wenderson kunnen aantrekken?

  • Ja, die is beter dan Bergwijn
  • Nee, Bergwijn is beter dan Wenderson
1025+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie