Beukema noemt sleutel om West Ham United te verslaan

Foto: Beukema noemt sleutel om West Ham United te verslaan

AZ treedt donderdagavond in de Conference League aan tegen West Ham United. Het is een bijzondere wedstrijd voor Sam Beukema. Niet alleen is de verdediger weer helemaal terug na een zware blessure, ook is het voor hem een droom om tegen de Engelse club te spelen.

Beukema over West Ham United

Al op jonge leeftijd raakte Beukema enthousiast over West Ham United. Samen met zijn vader reisde hij in het verleden af naar Upton Park (het oude stadion van de club) om de sfeer in zich op te nemen en sindsdien houdt hij de prestaties van de club nauwlettend in de gaten. Dat AZ de komende 8 dagen tweemaal tegen West Ham United speelt, is dan ook een droom die uitkomt.

“We zullen top moeten zijn, ook op het gebied van mentaliteit en zelfvertrouwen”, stelt hij tegenover Voetbal International. “De zware uitwedstrijd tegen Ajax paste mooi in deze Europese week. De volwassen manier waarop we in Amsterdam een punt veilig stelden vond ik goed. We voelden aan dat we tevreden moesten zijn met een gelijkspel. Dat zijn dingen die we meenemen naar Londen.”

Desondanks verwacht Beukema niet dat AZ kansloos is om naar de finale te gaan. “Het wordt een behoorlijke kluif, maar ik denk dat er ook kansen voor ons liggen. We hebben er ongelooflijk veel zin in. Ook voor mij persoonlijk komt deze extra bijzondere wedstrijd op een mooi moment. Sinds enkele weken heb ik het gevoel dat ik de oude weer ben.”

Complimenten voor Goes

Beukema raakte in januari tijdens een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen geblesseerd aan zijn knie en werkte de voorbije maanden hard om weer volledig fit te raken. Ondertussen ontwikkelde Wouter Goes zich uitstekend en kreeg hij zelfs lange tijd een basisplaats toebedeeld. Inmiddels staat Beukema weer op zijn plek. Volgens Beukema heeft zijn directe concurrent echter een mooie loopbaan voor zich liggen.

Gaat AZ op bezoek bij West Ham United winnen?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie