Bezem door Manchester United bestuur na overname

Foto: Bezem door Manchester United bestuur na overname

Na de overname van Manchester United door Sir Jim Ratcliffe gaat er een bezem door het bestuur van de club. Directeur Voetbalzaken John Murtough vertrekt na tien jaar werkzaamheid bij de Red Devils in verschillende functies, zijn opvolger is nog niet duidelijk. Nieuwe mede-eigenaar Ratcliffe kondigde bij zijn presentatie al aan dat hij nieuwe gezichten bij de club wil zien, de rijke zakenman blijkt nu echt daad bij woord te doen.

Directeur die Ten Hag binnenhaalde na 11 jaar weg: ‘Het is tijd een stap opzij te doen’

Murtough was een groot advocaat voor Nederlands oefenmeester Erik ten Hag, die hij zelf heeft binnen gehaald. Hij werd bekritiseert om zijn recente transfers, in het bijzonder de aankoop van Antony. In 2021 nam de 53-jarige Engelsman de rol op zich, na eerst lange tijd hoofd jeugdopleiding te zijn geweest. Gezien de resultaten en aankopen van de club uit Manchester is het allerminst verrassend te noemen dat de nieuwe eigenaren iets anders willen zien, al lijkt het strenger dan het is. Nieuwe, capabele mensen moeten het bestuur overnemen – maar dat betekent niet dat John Murtough pardoes op straat werd gezet. Aan hem werd een nieuwe rol binnen de club aangeboden als bedankt voor zijn loyaliteit, het was zijn eigen beslissing de club te verlaten. Joel Glazer, mede-eigenaar van Manchester United, zei het volgende: “John en de club zijn het er samen over eens dat het tijd is om een stapje opzij te doen. De nieuwe leiderschap binnen te club gaat vormen aannemen en dat moeten we toelaten. Hij zal altijd met open armen ontvangen worden op Old Trafford, als vriend van de club.”

Nieuwe mensen in het bestuur is goed voor Manchester United

  • Eens, het kon niet langer zo
  • Oneens, dit zorgt voor onrust
332+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie