‘Bij Dortmund gingen mijn spelers rebelleren’

Foto: ‘Bij Dortmund gingen mijn spelers rebelleren’

Dat hij zijn ploegen goed laat voetballen staat buiten kijf, maar langzamerhand krijgt Peter Bosz toch ook het etiket van ‘een trainer die nooit prijzen wint’. Momenteel is hij de coach van Olympique Lyon, dat na dertien speelrondes zevende staat in de Ligue 1. Het inslijpen van zijn speelwijze kost immers nou eenmaal tijd.

“In onze beginperiode in Lyon hebben we met onze staf tegen elkaar gezegd: gaat dit de eerste keer worden dat we onze speelstijl niet erin geslepen krijgen? Dat probleem zat vooral in intensiteit, qua jagen en omschakelen”, vertelt Bosz aan Voetbal International. “Ik vond dat ik mijn ploeg wel moest wakker schudden. Ik heb geen namen genoemd, want ik zal nooit iemand individueel afvallen. In de voorbereiding hadden we wel wedstrijden gewonnen, maar over de uitvoering was ik niet tevreden.”

Hoewel het geduld op de proef wordt gesteld, ziet Bosz voldoende perspectief. Bij Borussia Dortmund heb ik meegemaakt dat spelers gingen rebelleren, omdat zij vonden dat ze er slecht uitzagen in mijn speelwijze. Dat heb ik hier niet gezien. Maar het is wél zo dat hier de afgelopen jaren op een andere manier is gespeeld.” Data spreken in het voordeel van de oud-Ajacied. “Wij weten vanuit mijn periode in Duitsland wat qua fysieke data nodig is om zo te spelen. Dat was in het begin een wereld van verschil. Nu zitten we op diezelfde waardes.”

Zondagavond hervat Lyon de competitie met een kraker tegen Olympique Marseille. Het gat tussen Lyon en de Champions League-plaatsen in Frankrijk is momenteel vier punten.

Wint Lyon van Marseille? Verdubbel je inleg bij bet365!

Bosz gaat uiteindelijk helemaal slagen bij Lyon

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
104+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie