Bijzondere hereniging bij FC Groningen

Foto: Bijzondere hereniging bij FC Groningen

FC Groningen haalt zo goed als zeker Leandro Bacuna terug naar de club. Met de 31-jarige middenvelder in de selectie hoopt het zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie.

Terugkeer bij FC Groningen

Bacuna is bepaald geen onbekende binnen de vereniging. Vanaf zijn twaalfde speelde hij in de jeugdopleiding van FC Groningen, waarna hij jarenlang voor het eerste team uitkwam. In 2013 maakte hij de overstap naar Aston Villa. Vervolgens kwam hij nog uit in de clubkleuren van Reading, Cardiff City en Watford.

Aan het einde van vorig voetbaljaar eindigde zijn contract bij de laatste club, waarna hij op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Hij vroeg zijn jeugdliefde FC Groningen om zijn conditie op peil te houden en was dan ook de voorbije weken op het trainersveld terug te vinden. Achter de schermen vonden ondertussen gesprekken plaats.

Beide partijen zijn inmiddels tot een mondeling akkoord gekomen, zo meldt FC Groningen op de clubwebsite. Het is de bedoeling dat hij voor twee seizoenen tekent, met een optie voor nog een jaar. De komende dagen zal de degradant gebruiken om de afspraken op papier te zetten, waarna de overstap definitief is.

Reactie van Bacuna

Bacuna kent weinig twijfel: “Ik heb alle opties die er waren naast elkaar gelegd en de beslissing genomen dat dit het juiste moment is om terug te keren bij de club waar het allemaal begon. Terug naar de roots, terug naar waar mijn familie nog altijd woont. Zij hebben een grote rol gespeeld in de keuze, net als alle mooie berichten die ik heb ontvangen van veel supporters.”

Keert FC Groningen na een jaar terug naar de Eredivisie?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
317+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie