Binnen en buitenlandse media gaan los over ‘erbarmelijk’ Oranje

Foto: Binnen en buitenlandse media gaan los over ‘erbarmelijk’ Oranje

Het Nederlands elftal leverde maandagavond een wanprestatie tegen Duitsland. Ondanks dat het ‘slechts’ met 1-0 verloor zijn de kritieken op Oranje niet mals. Binnen en buitenlandse media spreken van een beschamende vertoning van het Nederlands elftal.

Binnen en buitenlandse media trekken keiharde conclusie over zwalkend Oranje

De Telegraaf concludeert dat Oranje ‘door het ijs is gezakt’ en noemt het een ‘beschamende vertoning’. “Ronald Koeman moet dolblij zijn dat hij Virgil van Dijk (33) er na het EK toe heeft kunnen bewegen door te gaan bij Oranje. De aanvoerder die maar moeilijk met de kritiek op zijn persoon kon omgaan, is onmisbaar. Dat werd pijnlijk duidelijk tijdens het Nations League-duel in Duitsland, waarin de internationals massaal door het ijs zakten. Al was de afwezigheid van de geschorste leider geen reden voor zó’n beschamende vertoning.”

Toch lag de wanprestatie volgens de krant niet alleen aan het ontbreken van Van Dijk. “De Oranje-wanorde zorgde ervoor dat Koeman wanhopig gebarend en het antwoord schuldig lijkend zijn dug-out opzocht. Het was duidelijk dat Nederland in München lange tijd een baggerfiguur sloeg.”

Totale wanhoop bij Oranje

Ook het Algemeen Dagblad concludeert dat Oranje volledig kansloos was in München. “Geen leiderschap, geen karakter, geen plan. Op een bedroevende avond in München verloor het Nederlands elftal volkomen terecht van Duitsland. Zeker voor rust speelde Oranje beschamend zwak. De krant spreekt van ‘totale wanhoop’. “De uitslag viel nog relatief mee en de tweede helft was acceptabeler. Maar wat overbleef was toch vooral de smaak van de dramatische eerste helft, waarin Oranje één van zijn slechtste interlands ooit speelde op werkelijk alle denkbare gebieden.”

De Volkskrant is eveneens snoeihard voor Oranje. “Het Nederlands elftal heeft zijn naam van slim voetballand maandag te grabbel gegooid in München. Vooral voor de rust zakte Oranje door de ondergrens.” De krant stelt dat Oranje een ‘erbarmelijk’ niveau haalde. “Totaal weggespeeld, op een fase van controle na rust na. Afgetroefd, technisch en tactisch. Helemaal niets laten zien, op een schot van Xavi Simons na, via de lat over, en een knal van Donyell Malen, gered door doelman Oliver Baumann. Chaos. Slechte balbehandeling. Ogenschijnlijke desinteresse. Het is voortdurend paniek en het regent fouten. Zonder de geschorste Virgil van Dijk is het elftal nog angstiger dan normaal. De kapitein is weg. De soldaten weten niet wat de orders zijn.”

Duitsers niet onder de indruk van Oranje

Het Duitse Der Spiegel zag ook dat Oranje er helemaal niets van bakte. “De ploeg van Koeman leverde in de eerste helft een zeer zwakke prestatie, maar omdat Duitsland aanvallend niet overtuigde vielen er voor rust geen doelpunten.” Ook Sky Sports was niet onder de indruk van Oranje. “De Nederlanders, die het moesten doen zonder Virgil van Dijk, speelden aanvankelijk ongestructureerd. Duitsland was de betere ploeg en toonde een voorbeeldige inzet. Een hoekschop zorgde uiteindelijk voor de beslissing. Een kopbal van Tim Kleindienst werd nog weggekopt, maar Leweling maakte het daarna overtuigend af.”

Kicker concludeerde eveneens dat Nederland nauwelijks een aandeel had in de wedstrijd tegen de Duitsers. “Een debutant kroonde zich tot de held van de avond. Nederland kreeg na rust een iets groter aandeel in de wedstrijd, maar Duitsland bleef gevaarlijker. Met een harde uithaal zorgde Leweling voor een verdiende voorsprong. In het laatste half uur deed Nederland nog zijn best, maar het kwam nauwelijks tot kansen.” Het Belgische Sporza zag eveneens dat Nederland geen schijn van kans maakte. “De ploeg van Ronald Koeman kwam er niet aan te pas. In de eerste helft schoot het geen enkele keer op doel. Na de rust liet Oranje wat meer zien, maar het was Duitsland dat verdiend op voorsprong kwam. Opnieuw knalde Leweling de bal binnen, deze keer telde zijn goal wel.”

Wat vond jij van het spel van Oranje?

  • Speelden uitstekend
  • Speelden goed
  • Speelden redelijk
  • Speelden matig
  • Speelden zwak
  • Speelden slecht
  • Het leek echt helemaal nergens op
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie