Bittere pil voor Slot, City dankt Haaland

Arne Slot heeft zijn eerste grote tegenslag als manager van Liverpool achter de rug. Nottingham Forest stuntte zaterdagmiddag met een overwinning op Anfield: 0-1.

Nottingham Forest brengt Arne Slot eerste nederlaag toe bij Liverpool

Met drie overwinningen begon Liverpool foutloos aan het Premier League-seizoen. Vooral de 0-3 zege op Manchester United maakte indruk, maar Slot probeerde toen al met beide benen op de grond te blijven. Tegen Nottingham Forest onderstreepte zijn spelersgroep dit weekend dat er nog voldoende werk aan de winkel is voor de Nederlandse staf van The Reds.

Liverpool dacht binnen twintig minuten op voorsprong te komen. Luis Diaz had de 1-0 op zijn schoen, maar had de pech dat zijn schot de paal teisterde. Nottingham Forest kwam met de schrik vrij en wist de rust schadevrij te bereiken. Slot besloot in de tweede helft meer stootkracht te brengen door Oranje-international Cody Gakpo te laten invallen.

In de 72ste minuut viel het grootste deel van Anfield plotseling stil. Een uitbraak van Nottingham Forest bracht Callum Hudson-Odoi in balbezit en hij krulde de bal fraai binnen achter Alisson Becker. Liverpool had op dat moment nog voldoende tijd om een nederlaag af te wenden, maar slaagde daar niet in. Een bittere pil voor Slot.

Haaland wéér beslissend bij City

Manchester City heeft de foutloze reeks in de Premier League wel doorgetrokken. De titelverdediger wist het Brentford van doelman Mark Flekken met een 2-1 nederlaag huiswaarts te sturen.

De City-sterren schoten dramatisch uit de startblokken. Al in de openingsminuut zorgde Brentford-spits Yoane Wissa voor een daverende verrassing door de 0-1 binnen te werken. In die fase had de bezoekende club meteen nog meer impact kunnen maken, maar kansen op een tweede treffer werden niet benut.

Brentford, met Sepp van den Berg in de basis, wist de voorsprong niet te behouden. Een dubbelslag van Erling Braut Haaland zorgde nog voor rust voor een grote kentering. Bijna maakte de Noorse spits ook nog een hattrick, maar de paal redde Flekken.