Bizar: ‘Antony terug naar Ajax’

Foto: Bizar: ‘Antony terug naar Ajax’

In de zomer van 2022 vertrok Antony voor bijna honderd miljoen euro van Ajax naar Manchester United, maar op Old Trafford speelt de Braziliaanse ‘fidget spinner‘ anno 2024 een bijrol. Kan hij zijn carrière misschien uit het slop trekken door terug te keren naar de Johan Cruijff ArenA?

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Slaat Ajax in de winter toe bij Manchester United?

Volgens verschillende Engelse media houden de Amsterdammers in ieder geval een vinger aan de pols bij hun voormalige smaakmaker op de rechterflank. Het lijkt er sterk op dat men in Manchester inmiddels tot het inzicht is gekomen dat het aankoopbedrag van de buitenspeler nóóit meer terugverdiend kan worden en dat de beleidsbepalers op Carrington (het trainingscomplex van The Red Devils) het salaris van de Braziliaan maar wat graag uit de boeken willen schrappen.

Antony en Fenerbahçe

Deze zomer kwam het echter niet tot een transfer. Althans: is het nóg niet tot een transfer gekomen. De meeste transferwindows zijn inmiddels gesloten, al biedt de Turkse Süper Lig nog een uitweg; het Fenerbahçe van trainer José Mourinho zou op het vinkentouw zitten, maar het is onbekend of de club uit Istanbul écht concreet in de markt is voor de oud-Ajacied.

Blijkt een (huur)transfer naar Turkije toch geen escape te zijn, dan zou het (volgens de Engelsen) goed mogelijk zijn dat Ajax in de aankomende winter een poging gaat wagen. Wederom zal het vermoedelijk gaan om een uitleenbeurt, omdat Antony toch nog een marktwaarde van 28 miljoen euro vertegenwoordigt. Desondanks zou een terugkeer naar de Nederlandse hoofdstad toch wel pijnlijk zijn, na de droomtransfer die de aanvaller twee jaar geleden maakte naar de Premier League.

Erik ten Hag

United wil zijn vleugelspits echter het liefst verkopen, ondanks de woorden van oefenmeester Erik ten Hag. Die zei in juli nog over zijn ‘pupil’ in het Algemeen Dagblad: “Nummer één op de scoutinglijst van de club was Antony. Dan is één en één toch twee? Ik had twee jaar geweldig met hem gewerkt. Hij was in bijna elke Champions League-wedstrijd van Ajax de uitblinker. Dus op dat moment was dat geen gekke keuze. Zeker in de eerste maand heeft hij die potentie ook zeker laten zien: hij scoorde in zijn eerste drie wedstrijden drie keer. Daarna werd het moeilijker, afgelopen seizoen was niet goed. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat hij de potentie heeft om bij deze club te spelen…”

Moet Ajax dit proberen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
12003+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:00
145+
PSV wil eerste slag slaan bij ‘dame’
10:50
2+
Cambuur wéér doelpuntloos: “Moet geilheid in de ploeg komen”
10:40
48+
‘PSV-exit voor Noa Lang’
10:30
137+
Dit bedrag kunnen PSV en Feyenoord in de Champions League verdienen
10:25
9+
Slot kijkt uit naar duel met AC Milan: “Reken er niet op dat hij start”
10:10
100+
Op welke zender kijk je Juventus – PSV?
10:00
80+
Ajax, Feyenoord en AZ scouten Portugees supertalent
09:50
15+
Schitterende beelden: PSV klaar voor Champions League
09:40
122+
‘Supertransfer voor Jerdy Schouten’
09:24
267+
‘PSV verrast met enorme stunttransfer’
09:10
119+
Van Basten luidt Eredivisie-noodklok: “Zelfs bij een club als Go Ahead…”
09:00
135+
Vermoedelijke opstelling PSV: ‘Bosz neemt Noa Lang-besluit’
08:55
35+
Transferadvies voor Bakayoko: “Zó veel wapens, maar…”
08:40
62+
‘Koeman-nachtmerrie voor Oranje-international’
08:25
296+
‘Feyenoord-leiding staat voor Priske-ingreep’
08:10
322+
‘Ajax wrijft tóch in handjes bij vertrek Rensch’
07:51
60+
Derksen kraakt ‘naïeve’ Van Persie en pleit voor bliksemingreep
07:34
78+
Van Basten adviseert Bosz ‘noodzakelijke’ PSV-ingreep
07:17
488+
‘Champions League-drama dreigt voor Feyenoord’
23:45
341+
‘Oranje-terugkeer voor Memphis Depay’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie