Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Bizar’ detail over PSV-transfer Sergiño Dest

Foto: ‘Bizar’ detail over PSV-transfer Sergiño Dest

Sergiño Dest laat FC Barcelona achter zich en voegt zich definitief (weer) bij PSV. De Eindhovenaren beschikten in het voorbije seizoen al over de vleugelverdediger en dienden te voldoen aan een afkoopsom van elf miljoen euro om hem vast in te lijven, maar vonden dat te gortig. Nu komt de Amerikaan alsnóg over.

Sergiño Dest gratis en voor niets naar PSV

Dat PSV niet diep in de buidel wilde tasten voor Dest was logisch, omdat de back aan het einde van het Eredivisie-seizoen zwaargeblesseerd raakte. Maar… wat moeten de Eindhovenaren nu dan betalen? Het Eindhovens Dagblad schrijft: “De huidige prijs ligt heel ver onder de eerdere optie. Sterker nog: Dest komt voor niets naar Eindhoven en is dus transfervrij. Wel deelt FC Barcelona voor een flink deel mee in een eventueel toekomstig transferbedrag en krijgt Dest een absoluut topsalaris, naar PSV-begrippen.”

Dat percentage ligt hoogstwaarschijnlijk op enkele tientallen procenten, mét een maximumbedrag… “De clubs hebben het exacte getal niet naar buiten gebracht, maar aannemelijk is dat de Spaanse topclub dus nog flink meedeelt bij een toekomstige transfer aardig wat miljoenen kan verdienen.”

Win-winsituatie

Het ED rept van een win-winsituatie: “De Eindhovenaren hebben gebruik gemaakt van de situatie bij FC Barcelona, dat de speler graag wilde verkopen om van het salaris af te zijn. In ruil voor het doorverkooppercentage is afgesproken dat PSV niets betaalt en het salaris van Dest overneemt.”

Win-win?

  • Kun je wel stellen
  • Vind ik niet
1036+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie