Bizar: Heracles moet eerste doelman na 13 jaar laten gaan door contractregel

Foto: Bizar: Heracles moet eerste doelman na 13 jaar laten gaan door contractregel

Heracles Almelo neemt indirect noodgedwongen afscheid van Michael Brouwer. De goalie keepte al dertien jaar bij de club en was de afgelopen twee seizoenen eerste keuze, maar vertrekt transfervrij.

Doelman Michael Brouwer transfervrij weg bij Heracles Almelo

Op de clubwebsite legt directeur Nico-Jan Hoogma uit: “Als je na 12 seizoenen bij dezelfde club een nieuw contract aanbiedt dan wordt dat automatisch een contract voor onbepaalde tijd. Dat zou betekenen dat een speler zijn contract tussendoor op ieder moment in het seizoen kan opzeggen als er een mooie kans voorbij komt. Dan zou de club op dat moment geen vervanger meer kunnen halen.”

“Met dat in het achterhoofd hebben we afgelopen jaar geïnvesteerd in Fabian de Keijzer”, vervolgt Hoogma. “Wij vinden Fabian kwalitatief gelijkwaardig en nog een jaar achter Michael op de bank zitten is geen wenselijke situatie. Het is natuurlijk heel vervelend voor Michael, want we zijn heel tevreden over hem, hij is de afgelopen jaren een uitstekende keeper voor ons geweest en is een echte clubman geworden. Maar met het oog op de toekomst moeten we deze lastige beslissing wel nemen. Michael mag op zoek naar een nieuwe uitdaging en totdat hij die heeft gevonden blijft hij uiteraard een volwaardig en gewaardeerd lid van onze selectie.”

Brouwer zelf reageert: “Het is natuurlijk zeer teleurstellend dat de club op basis van deze gronden tot deze keuze gekomen is. Ik had graag nog een jaar onder de lat gestaan bij mijn club maar dat is mij helaas niet gegund. Ik hoop dat er een mooie nieuwe uitdaging op mijn pad komt want ik ben fit en 100 procent gemotiveerd.”

Snap jij dat Heracles deze keuze heeft gemaakt?

  • Ja
  • Nee..
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie