Bizar: transfer ras-Ajacied naar PSV?

Foto: Bizar: transfer ras-Ajacied naar PSV?

Bij PSV zit men met de handen in het haar. Althans: dat is misschien een béétje overdreven, maar oefenmeester Peter Bosz heeft wel een groot probleem. Zijn verdediging is namelijk wel héél wankel en de spoeling is wel héél dun. Biedt de komst van Kenny Tete uitkomst?

‘Kenny Tete zou Ajax-belofte breken met transfer naar PSV’

Misschien wel, aldus het Eindhovens Dagblad, dat het over ‘verschillende mogelijkheden’ heeft: “Een van die mogelijkheden heet Kenny Tete, maar in het verleden had hij niet de meest sprankelende relatie met huidig PSV-trainer Peter Bosz. Tete is echter gegroeid in het buitenland en de 28-jarige verdediger kan overal in de defensie uit de voeten. Mede daarom is de optie de revue gepasseerd, maar hij lijkt financieel niet haalbaar. Momenteel speelt hij bij Fulham en beschikt de voormalig Ajacied over een contract tot medio 2025.”

Ondertekent de ras-Ajacied (2005-2017) een contract in het Philips Stadion, dan zou hij een oude belofte breken: “Er zijn vaak momenten geweest dat ik naar een andere club in Nederland kon, maar ik zou dat nooit doen, want dit is gewoon mijn club en mijn stad.”

Conflict met Bosz

Overigens kon hij óók niet zo goed overweg met Bosz in Amsterdam. Die passeerde hem, waarna Tete in een interview zei: “Nee, ik heb niet veel contact met de trainer. Dat hoeft ook niet, ik heb hem ook niet veel te zeggen of te vragen. Zijn visie en keuze zijn duidelijk. Ik moet het zelf afdwingen en in de tussentijd weet hij dat wanneer hij me nodig heeft, ik er zal staan.” Andersom liet de trainer over de back weten: “Hij haalt nog niet het niveau wat hij kan en moet halen.”

Zie jij dit zitten?

  • Ik wel
  • Ik niet
1708+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie