‘Bizarre ‘Ajax-ruildeal’ met Antony’

Foto: ‘Bizarre ‘Ajax-ruildeal’ met Antony’

Een ruildeal met drie Ajax-elementen, maar zonder Ajax als verzendende of ontvangende partij. El Nacional meldt namelijk dat er mogelijk een ruildeal in de maak is tussen FC Barcelona en Manchester United, waar Erik ten Hag natuurlijk trainer is. Oud-Ajacied Antony voor oud-Ajacied Frenkie de Jong.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Antony voor Frenkie de Jong’

We weten al even dat Barça op zoek is naar een nieuwe buitenspeler, de Catalanen waren bijvoorbeeld een tijdje bezig met Nico Williams (Athletic Bilbao). Volgens het bovengenoemde medium heeft Ten Hag hier lucht van gekregen én een simpel optelsommetje gemaakt. De Tukker zit immers al een hele lange tijd achter de diensten van Frenkie de Jong aan.

Een ruildeal zou uitkomst kunnen bieden en verschillende problemen op kunnen lossen. Allereerst mag Antony vertrekken van Old Trafford en daarnaast is men in Catalonië naarstig op zoek naar geld. Het salaris van De Jong (naar verluidt meer dan dertig miljoen euro per seizoen wegens uitgestelde betalingen) drukt bijzonder zwaar op de begroting en een vertrek zou wat financiële ruimte betekenen.

Overigens zouden er bij Barça wel wat stemmen tegen zijn. Naar verluidt is technisch directeur Deco namelijk totaal niet onder de indruk van de kwaliteiten van Antony. En daarnaast staat de marktwaarde die de Braziliaan vertegenwoordigt (25 miljoen euro) natuurlijk niet in verhouding tot die van De Jong (75 miljoen). Als laatste is het natuurlijk zeer de vraag of de middenvelder op dit moment wel een medische keuring met goed gevolg af kan sluiten. Hij is nog steeds zwaar geblesseerd aan zijn enkel.

Helemáál geen goed nieuws voor Ajax

Wordt het wel een ruildeal met gesloten beurzen, dan is dat overigens slecht nieuws voor Ajax. De kans is groot dat de Amsterdammers een doorverkooppercentage hebben bedongen bij zowel de verkoop van Antony als die van Frenkie. Maar dan moet er wel wat verdiend worden.

Wie is de winnaar van deze deal?

  • United
  • Barcelona
12070+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie