‘Bizarre eis Ajax in Noppert-deal’

Foto: ‘Bizarre eis Ajax in Noppert-deal’

Ajax zou een opvallende eis hebben neergelegd bij sc Heerenveen tijdens gesprekken over een ruildeal tussen Andries Noppert en Jay Gorter. Volgens Jan Joost van Gangelen willen de Amsterdammers enkel meewerken aan de ruil als Gorter gegarandeerd de eerste doelman wordt in Friesland.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax zou een basisplaats eisen voor Jay Gorter in ruildeal met Andries Noppert

Woensdagmorgen kwam het nieuws dat Ajax en Heerenveen in gesprek zijn over een mogelijke ruildeal. Noppert zou naar de hoofdstad verkassen als stand-in voor Remko Pasveer, terwijl Gorter de concurrentiestrijd moet aangaan met Mickey van der Hart in het Abe Lenstra Stadion. Het zou gaan over een tijdelijk overstap. Heerenveen-trainer Robin van Persie gaf eerder aan of bijna gelijkwaardige keepers te beschikken; in de eerste twee competitieduels kreeg Van der Hart echter de voorkeur.

‘De pleuris in huis halen’

Presentator Van Gangelen komt bij het ESPN-programma Voetbalpraat met een opvallend nieuwtje. “Het schijnt dat Ajax heeft gezegd: ‘We willen hem ruilen, maar dan moet Gorter wel eerste keeper worden in Heerenveen‘.” Luijckx zou dat een slecht idee vinden: “Als dat gebeurt, dan haal je de pleuris in huis, als Heerenveen zijnde. Dan krijg je gezeik. Ik denk dat Heerenveen dit doet met de intentie om twee gelijkwaardige keepers bij elkaar te hebben.”

Luijckx kijkt vervolgens naar de situatie die in Amsterdam kan ontstaan. “Als ik kijk naar Noppert, die was twintig maanden geleden denk ik nog beoogd eerste keeper bij Ajax. Nu ontstaat er een hele nieuwe situatie en denken ze aan hem als tweede keeper. Maar als je Noppert haalt is het ook nog een speler die misschien de potentie heeft om eerste keeper te worden.”

Onredelijk van Ajax om te eisen?

  • Ja, dat kan echt niet
  • Nee, ik snap het wel
2065+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie