Blijft Heitinga hoofdtrainer van Ajax? “Ze moeten bijna wel”

Foto: Blijft Heitinga hoofdtrainer van Ajax? “Ze moeten bijna wel”

Hedwiges Maduro vindt het knap hoe John Heitinga zijn eerste maanden bij Ajax heeft doorstaan. Volgens de analyticus heeft de oefenmeester veel in zich om succesvol te worden, zo vertelt hij aan NU.nl.

Hand van Heitinga

Heitinga begon aan het seizoen als hoofdtrainer van Jong Ajax. Na het ontslag van Alfred Schreuder vroeg het bestuur hem echter om voor de rest van het voetbaljaar als interim-trainer van de A-selectie verder te gaan. Waar het kampioenschap inmiddels uit zicht is geraakt, kan hij met Ajax nog wel de tweede plaats behalen en de KNVB Beker winnen.

Maduro ziet inmiddels de hand van de trainer. “Ik zie dat Heitinga een bepaalde mentaliteit heeft teruggebracht: normen, waarden en duidelijkere regels”, vertelt hij aan het medium. “En hij straalt Ajax uit. Hij eist winst én mooi voetbal. Winst lukt meestal wel, alleen qua spel komt er nog niet altijd uit wat Heitinga in zijn hoofd heeft.”

Toekomst bij Ajax

Aan het einde van het seizoen moeten de Amsterdammers beslissen met welke trainer ze volgend voetbaljaar in willen gaan. Heitinga lijkt zelf wel oren te hebben naar een langer verblijf, maar met onder meer Peter Bosz heeft Ajax eveneens andere gegadigden. Het zou Maduro niets verbazen als intern al duidelijk is dat het voor Heitinga blijft kiezen.

“Ze moeten bijna wel. Je moet nu al bezig zijn met volgend seizoen. Als je nu een speler benadert om naar Ajax te komen, stelt die de vraag: wie is volgend seizoen de trainer? Als je daar geen antwoord op kunt geven, kiest die speler sneller voor een andere club”, aldus Maduro, die het onverstandig zou vinden als Ajax de toekomst van Heitinga zou laten afhangen van het winnen van de KNVB Beker.

Moet Ajax doorgaan met Heitinga?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie