‘Bliksemexit voor Ten Hag’

Foto: ‘Bliksemexit voor Ten Hag’

De dagen van Erik ten Hag bij Manchester United zijn geteld. Dat stelt Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf na de afgang van United in eigen huis tegen Liverpool (0-3.) De voetbaljournalist verwacht dat Ten Hag niet lang meer op zijn post bij United zal zitten.

Driessen verwacht ontslag voor Ten Hag bij United

Driessen stelt dat ‘de goedkope scorebordjournalistiek’ voorafgaand aan de wedstrijd tegen Liverpool van Ten Hag al ‘een teken aan de wand was’. De oefenmeester begreep niet waarom er zoveel kritiek was op hem en zijn elftal, omdat hij naar eigen zeggen na Pep Guardiola toch echt de meest succesvolle coach is met het winnen van de de League Cup en FA Cup in de afgelopen twee seizoenen.

“Ten Hags verweer was nogal selectief” stelt Driessen. “Hij eindigde in de Premier League als achtste, de laagste klassering van Manchester United sinds de invoering van deze competitie in 1992. United had vorig seizoen voor het eerst sinds 24 jaar een negatief doelsaldo. En vijftig jaar geleden verloor United voor het laatst negen thuisduels op het hoogste niveau. Inmiddels is zo’n 650 miljoen euro geïnvesteerd in vijf transferwindows door Ten Hag. Met 100 miljoen euro voor miskoop Antony als dieptepunt. In zo’n geval is enige nederigheid op zijn plaats”, vervolgt de voetbaljournalist.

Ten Hag onder vuur

De clubleiding sprak desondanks afgelopen zomer zijn vertrouwen uit in Ten Hag, maar hoe lang dat nog zal zijn valt volgens Driessen nog te betwijfelen. “Arne Slot is met Liverpool verantwoordelijk voor de eerste thuisnederlaag van het nieuwe seizoen van Manchester United. Zoiets kan gebeuren, maar de manier waarop Liverpool, dat niet eens top speelde, de ploeg van Ten Hag op een zielig hoopje speelde, strooide extra zout in de wonde. Het had zomaar 7-1 of 8-2 kunnen worden.”

Driessen stelt dat de Engelse media en de voetbalanalytici de messen hebben geslepen, waardoor Ten Hag flink onder vuur zal worden genomen. “Weliswaar is Ten Hag niet bang om de strijd aan te gaan; beter is het om te presteren met United en zo alle criticasters hun wapens uit handen te nemen. Maar met een seizoenstart van drie uit drie, het ophalen van niet direct functionerende aankopen en landgenoot Slot bij aartsrivaal Liverpool met negen uit drie geeft Ten Hag iedereen munitie om te vuren. Volgens de clubleiding was Ten Hag de beste trainer voor United. De nieuwe mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe is met grootse plannen ingestapt, maar zijn beoordelingsvermogen betreffende Ten Hag is een misser. Zijn tijd is geweest.”

Denk jij dat Ten Hag het seizoen nog afmaakt bij United?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
2713+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie