‘Blind blokkeerde droomtransfer Ajax’

Foto: ‘Blind blokkeerde droomtransfer Ajax’

De laatste dagen is er erg veel te doen over de macht van Danny Blind bij Ajax. Volgens trainer Alfred Schreuder zijn de claims van met name De Telegraaf daarover onzin, maar Mike Verweij en Valentijn Driessen blijven volhouden dat Blind een flinke vinger in de Amsterdamse pap heeft.

“Alfred Schreuder weet dondersgoed dat Danny Blind er ook rondloopt en dat er bepaalde presentaties zijn geweest waarbij Danny Blind ook aanwezig was”, countert Driessen nu weer. “Als er onderhandeld moet worden, weet hij ook dat er lijntjes zijn met Blind. Op zich vind ik dat ook helemaal niet erg. Ik vond het alleen niet zo slim van hem om het op die manier te zeggen.” Volgens Driessen heeft Blind de transfer van doelman Odysseas Vlachodimos (SL Benfica) geblokkeerd. Tevens zou hij niet achter de komst van Owen Wijndal, die tot dusver niet aan bod komt in Amsterdam, hebben gestaan.

Mike Verweij: “Je hoeft maar een zaakwaarnemer te spreken: als er onderhandeld moest worden, moesten Huntelaar en Hamstra naar de gang voor ruggenspraak. Dan werd er gebeld met Danny Blind. Het is ook logisch, omdat Hamstra en Huntelaar niet de status hebben van een technisch directeur. Marc Overmars kon zelf beslissen.”

Eerdere kritiek Driessen

Driessen schreef op vrijdag: “Wie volledig buiten beeld blijft, maar als een poppenspeler aan de touwtjes trekt bij Ajax – zonder verantwoordelijkheid te dragen – is Danny Blind. Zonder technisch directeur en omdat Van der Sar zich niet verweerde, heeft de rvc met graagte alle ruimte aan Blind gegeven om in het technische machtsvacuüm te stappen. Zonder officiële functie praat hij overal over mee, is bij iedere beslissing betrokken en bepaalt volgens ingewijden het technisch beleid.”

En Schreuder reageerde: “Ik heb het gelezen, maar zo heb ik het niet ervaren. Het is iets voor Valentijn, maar niet voor mij. Danny Blind is nu assistent-bondscoach van Oranje en Van der Sar is (algemeen) directeur. Ik weet zeker dat het niet zo is en daarmee af. We zitten merendeels met Gerry, Klaas-Jan (Hamstra en Huntelaar, red.) en de scouting. Als er meer bij komt kijken, zit Edwin er ook bij. Met Adrie Koster (adviseur RvC, red.) heb ik wel contact, maar dat is kort.”

Ajax had Odysseas moeten halen

  • Eens
  • Oneens
3651+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:36
39+
‘Vandaag Inside-gast nooit meer uitnodigen’
23:19
145+
‘Rigoureuze Van Persie-maatregel bij Heerenveen’
22:59
0+
Tahith Chong blijft bewusteloos op veld liggen na zware klap
22:38
136+
Driessen hekelt Ajax-speler: ‘Hij is verschrikkelijk’
21:53
38+
Blunderende Van der Hart bezorgt Van Persie horrormoment
21:25
49+
‘Priske hakt knoop door over vervanger Giménez’
21:10
79+
‘Bizarre nazi-sanctie voor Barcelona’
20:42
147+
‘Droomtransfer Feyenoord afgeketst’
20:11
68+
Dirk Kuijt-ramp in België: ‘Maakt me doodziek’
19:36
137+
Pijnlijke Feyenoord-transfer: ‘Was zó belangrijk’
19:08
125+
‘Manchester City in vieze papieren’
18:48
80+
Van Hanegem kritisch op Feyenoorder: ‘Veel geld voor hem betaald, maar..’
18:35
61+
Sjoerd Mossou looft Feyenoord-speler met ‘de X-factor’
18:21
209+
‘Je ziet dat Ajax nu voor het eerst in drie jaar een trainer heeft’
18:03
159+
Bosz keek verbaasd naar PSV-training: ‘Dat is niet normaal’
17:48
99+
Priske velt zijn oordeel over Feyenoord-start Lotomba
17:35
404+
Opgroeien met Johan Cruijff als vader: “Eén ding verbaasde mij altijd”
17:33
294+
Maurice Steijn doet bizarre onthulling over Ajax-tijd
17:17
91+
Dubbele dreun voor in vorm verkerend AZ
17:00
372+
Feyenoord-stunt met vervanger ‘onmisbare’ Giménez?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie