Blind doet boekje open over ‘lastige’ Oranje-rol

Foto: Blind doet boekje open over ‘lastige’ Oranje-rol

Daley Blind maakte in de wedstrijd tegen Roemenië zijn eerste minuten op dit EK. De routinier heeft bij Oranje een andere rol dan op voorgaande eindtoernooien, maar daarin weet de linkspoot zich naar eigen zeggen prima in te schikken. Blind hoopt ook op die manier van waarde te kunnen zijn voor Oranje op het EK in Duitsland.

Blind schikt zich in nieuwe Oranje-rol op EK in Duitsland

“Dat Daley een aardje naar zijn vaartje heeft, blijkt wel uit de rol die hij momenteel bij het Nederlands elftal vervult. Waar Danny in het veld (en als assistent op de bank) jarenlang de rechterhand van Louis van Gaal was en coach werd, daar is Daley momenteel in Duitsland het verlengstuk van Ronald Koeman, mét de ambitie om ooit het trainersvak in te gaan”, schetst De Telegraaf, die op de huidige rol van Blind bij Oranje in gaat.

Blind vertelde op het persmoment donderdag dat hij wel even moest wennen aan zijn nieuwe rol. “Aan de andere kant is het ook weer een uitdaging om me vanuit deze rol zó op te stellen dat ik samen met de staf mijn teamgenoten scherp houdt voor de komende wedstrijden en op trainingen.” De verdediger lijkt het al wat meer vanuit een trainersoog te bekijken. “Als ik zie dat ik iemand in het veld kan helpen, dan geef ik dat in de rust aan en zeg ik: ’Kijk of je dat in de tweede helft anders kunt doen.’ Zo probeer ik mijn teamgenoten te ondersteunen. Of soms zie ik op de training een jongen die het wat moeilijker heeft. Dan zeg ik: ’Jongen kom op, we gaan er weer voor.’ Ik probeer het vanuit mijn rol zo goed mogelijk te doen. Het gaat me wel iets te ver om vanaf de zijlijn dingen te gaan roepen.”

Zware opgave voor Oranje tegen Turkije

Twijfels om niet mee te gaan naar het EK vanwege een beperkte rol heeft Blind echter niet gehad. “Ik vind het nog steeds een heel grote eer om voor het Nederlands elftal uit te mogen komen en erbij te zijn op een groot toernooi. Het is geen makkelijke rol, want ik wil altijd spelen.”

Blind verwacht daarnaast dat het een zware wedstrijd wordt tegen Turkije. “Ik denk niet dat we in de positie zijn om al verder te kijken. Dit wordt een lastige wedstrijd. Na de poulefase hebben we het getroffen met de tegenstander die we kregen, dat hoef je niet te ontkennen. Door het goede spel tegen Roemenië gaan we met een goed gevoel verder. Maar deze wedstrijd tegen Turkije zal totaal anders zijn.”

Gaan we Blind nog in actie zien dit toernooi?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie