Blind kraakt Ajax-beleid af: “Dan gaat iedereen zijn eigen kant op”

Foto: Blind kraakt Ajax-beleid af: “Dan gaat iedereen zijn eigen kant op”

Danny Blind is bepaald niet te spreken over het huidige beleid van Ajax. De analist ging vrijdagavond in het programma Voetbal Café op Ziggo Sport in op de situatie die in Amsterdam is ontstaan en had daarbij geen goed woord over voor de gang van zaken.

Paniek bij Ajax

De voormalig voetballer maakte de afgelopen jaren nog onderdeel uit van de organisatie van Ajax en kreeg het met Marc Overmars als directeur voetbalzaken voor elkaar om elk seizoen een sterk team op de been te brengen. Na het vertrek van Overmars, en later Erik ten Hag, veranderde het achter de schermen echter.

Alfred Schreuder kwam aan het roer te staan en zag meerdere sterkhouders naar het buitenland vertrekken. Het zorgde ervoor dat de oefenmeester bij het bestuur vervangers eiste en deze uiteindelijk ook kwamen. Volgens Blind is er op dat moment echter te weinig gekeken naar de jeugdopleiding, waarbij weldegelijk mogelijkheden aanwezig waren om spelers door te schuiven.

“Het Ajax-DNA is ook het inpassen van jeugd”, stelt Blind. “Als de organisatie niet goed is en een trainer, zoals Schreuder, gaat misschien mekkeren dat er vijf, zes spelers weggaan, komt iemand als (Florian, red.) Grillitsch, terwijl een jeugdspeler daar misschien net zo goed voldoet. Je moet als organisatie zorgen dat de lijntjes naar de hoofd opleiding en technisch directeur op orde zijn.”

Kritiek van Blind

“Als je Jorrel Hato nu ziet, is er dan niet gesproken met Heitinga, die Jong Ajax trainde?”, vraagt hij zich af. “Die moeten Hato allang in het vizier hebben gehad. Je had op dat moment ook mijn zoon (Daley Blind, red.) als linksback en Youri Baas zat er als jeugdspeler nog tussen. Dan ga je (Owen, red.) Wijndal voor tien miljoen kopen. Als die communicatie niet goed is, gaat iedereen zijn eigen kant op.”

Had Ajax achteraf Daley Blind moeten behouden?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
377+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie