Blind kreeg belletje uit Amsterdam: “Zei dat ik hem ging halen”

Foto: Blind kreeg belletje uit Amsterdam: “Zei dat ik hem ging halen”

Davy Klaassen zette zondag een mooie mijlpaal neer voor Ajax in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (3-4). De aanvallende middenvelder speelde zijn 226ste duel in Amsterdamse dienst en evenaarde daarmee Daley Blind. De Ajacied heeft zijn oud-ploegmaat er ondertussen al mee geconfronteerd.

Davy Klaassen heeft goede vriend Daley Blind geëvenaard bij Ajax

Klaassen begon halverwege september aan zijn derde periode bij Ajax, nadat hij bij Internazionale uit zijn contract was gelopen. De middenvelder speelde eerder tussen 2011 en 2017 en later tussen 2020 en 2023 in de Johan Cruijff ArenA. In totaal staat hij nu op 226 officiële wedstrijden in het shirt van de Amsterdammers, waarmee hij goede vriend en oud-ploeggenoot Blind heeft geëvenaard.

‘Gelijk even bellen’

Al voordat hij definitief terugkeerde bij zijn jeugdliefde, wist Klaassen al dat hij Blind snel zou kunnen achterhalen. “Toen ik terugkwam, was er een statistiek die ik had gelezen”, zei de routinier op de persconferentie na afloop van het treffen met Heracles. “Toen zei ik al tegen Daley dat ik hem kwam halen. Ik zal hem zo gelijk even bellen”, lachte de Hilversummer.

Klaassen doet het persoonlijk goed door in zijn eerste vijf wedstrijden al drie keer het doel te vinden Hoewel het zondag niet goed was, is de 31-jarige oud-international te spreken over de ontwikkeling van de ploeg. “Wat ik elke dag op de training zie, daar word ik heel blij van. Je kunt niet elke wedstrijd met 5-0 winnen, we zijn aan het bouwen. De fundering hebben we nu wel een beetje gelegd.”

Moet Klaassen altijd spelen bij dit Ajax?

  • 100%!
  • Dat ook weer niet
241+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie