Blind moet wennen aan nieuwe rol: “Zo goed mogelijk invullen”

Foto: Blind moet wennen aan nieuwe rol: “Zo goed mogelijk invullen”

Voor Daley Blind is het dit EK even wennen. Waar de verdediger tijdens de vorige eindrondes altijd een basisspeler was bij Oranje, heeft hij nu een reserverol in Duitsland.

Daley Blind is in tegenstelling tot vorige eindrondes een bankzitter dit EK bij Oranje

De reserverol is nieuw voor de 108-voudig international. “Dat is anders en ook even wennen, maar aan de andere kant een uitdaging om ook vanuit deze positie je zo op te stellen dat je het team helpt en scherp houdt voor de komende wedstrijden en trainingen”, zegt Blind donderdag op de persconferentie. “Je bekleedt een andere rol en natuurlijk wil je altijd spelen, maar het is de keuze van de trainer. Daar moet je je in schikken. Natuurlijk zijn er mindere dagen.”

‘Ik heb niet getwijfeld’

“Je krijgt van tevoren mee welke spelers wel en niet gaan spelen, dan moet je realistisch zijn. Je moet hard blijven werken en laten zien dat je er klaar voor bent”, vervolgde de Amsterdammer. “Dat is een andere rol dan ik gewend ben, maar ik moet dat zo goed mogelijk invulllen. Nee, ik heb niet getwijfeld, omdat ik het nog steeds een grote eer om voor het Nederlands elftal te spelen. Het is geen gemakkelijke rol, maar ik heb niet getwijfeld.”

Oranje speelt aanstaande zaterdag de kwartfinale tegen Turkije. Blind weet wat de ploeg kan verwachten. “Hopelijk wordt het mooie wedstrijd. Turkije brengt veel emotie, passie en strijd, dus daarvoor moeten we op onze hoede zijn. Het is een kwartfinale op een eindtoernooi en zal een pittig affiche worden. Veel jongens hebben de druk kunnen ervaren.”

Zou je Blind meer minuten geven?

  • Ja, die ervaring is belangrijk in de ploeg
  • Zeker niet
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie