‘Blunder Van Gaal kost Oranje WK-ticket’

Foto: ‘Blunder Van Gaal kost Oranje WK-ticket’

Valentijn Driessen heeft op de website van De Telegraaf andermaal keihard uitgehaald naar Louis van Gaal, die volgens de journalist ‘een WK-ticket uit de handen van Oranje heeft weggeslagen’ door Marten de Roon niet in te laten vallen toen hij het hardst nodig was.

Van Gaal koos voor Ryan Gravenberch en Teun Koopmeiners als vervangers van Frenkie de Jong en Gini Wijnaldum, bij een 0-2 voorsprong. Het duo viel echter dramatisch in en leidde daarmee een Montegrijnse comeback in. “Waar is De Roon als je hem nodig hebt, vroegen Oranje-fans zich vertwijfeld af. De bondscoach sloeg als het ware het WK-ticket uit handen van zijn ploeg.” Driessen vond het dan ook ‘onbegrijpelijk’ dat de stofzuiger van Atalanta er niet in mocht komen.

‘Onbegrijpelijke fout Van Gaal’

Verder verbaasde het Driessen dat Memphis Depay en Virgil van Dijk na afloop met compleet andere teksten kwamen. “Opmerkelijk en later ook bevestigd door Van Dijk en Depay was dat de ene helft van het elftal bij de 2-0 vooruit wilde op jacht naar de 3-0 en de andere helft de voorsprong wilde consolideren. Volgens Van Gaal was het scenario vooraf besproken…”

Nu is er nog een punt nodig tegen Noorwegen dinsdag. “De voorstelling op de Balkan van internationals en bondscoach Louis van Gaal biedt geen enkel houvast. Wie met twee knuisten een WK-ticket vastheeft en deze uit handen laat grissen door een paar moedige, maar middelmatige Montenegrijnen moet tegen elke tegenstander op zijn tellen passen.”

Wint Oranje met meer dan één doelpunt verschil van Noorwegen? Verdubbel je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

De Roon had in moeten vallen

  • Eens
  • Oneens
514+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie