Boadu in Bundesliga herenigt met oude bekende van AZ

Foto: Boadu in Bundesliga herenigt met oude bekende van AZ

Myron Boadu speelt dit seizoen in de Bundesliga. AS Monaco verhuurt de 23-jarige spits aan VfL Bochum, terwijl hij het voorbije halfjaar werd gestald bij FC Twente.

Myron Boadu wordt door AS Monaco verhuurd aan VfL Bochum

Ook deze voorbereiding werd duidelijk dat Boadu bij Monaco er weinig speelminuten inzitten. Bij het kijken naar een oplossing is men nu weer uitgekomen bij een verhuur. De Telegraaf en Voetbal International melden met zekerheid dat Boadu voor VfL Bochum gaat spelen. Het is nu wachten op de bevestiging van beide clubs.

Opnieuw huurdeal

Na het nodige gesteggel in de winter kwamen Monaco en Twente overeen dat Boadu het vorige seizoen in Enschede zou afmaken. Na een goede start – met een goal tijdens zijn debuut – viel de samenwerking uiteindelijk toch wat tegen. Boadu miste een aantal duels door een hamstringblessure, terwijl hij in de overige duels vooral als stand-in van Ricky van Wolfswinkel fungeerde. De Amsterdammer zag een langer verblijf in de Grolsch Veste wel zitten, maar Twente wilde liever een spits permanent vastleggen. Wout Weghorst was lang in beeld, maar de keuze viel uiteindelijk op Sam Lammers.

Monaco heeft de voorbije jaren weinig plezier aan Boadu kunnen beleven. De hoge verwachtingen na zijn komst van AZ in 2021, een transfer van 17 miljoen euro, kon hij nooit inlossen. Boadu kwam op de bank terecht en inmiddels is zijn transferwaarde gekelderd tot zo’n 5 miljoen euro. Menigeen verwachtte wellicht een definitie vertrek uit het, waar hij nog een contract heeft tot medio 2026. De enkelvoudig Oranje-international komt terecht in Bochum, waar hij gevoeg moet worden door Dani de Wit die elkaar nog kennen van hun gezamenlijke AZ-periode.

Zie je hem in Duitsland opbloeien?

  • Zeker wel
  • Nee, helaas…
236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie