Boadu schenkt Twente zege in povere derby

FC Twente heeft de Derby van het Oosten zondag in winst omgezet. De nummer drie van de Eredivisie rekende in de Grolsch Veste af met Heracles Almelo: 1-0.

FC Twente worstelt zich langs Heracles Almelo

Twente en Heracles zorgden niet voor spektakel in de eerste helft. Pas in de 33ste minuut zorgde Myron Boadu voor de eerste echte kans van de wedstrijd, maar doelman Michael Brouwer bracht redding. Vlak voor rust schoot Twente-aanvoerder Robin Pröpper tegen zijn oude club nog rakelings naast.

In de tweede helft wist Twente alsnog een voorsprong te bemachtigen. In de korte ruimte wist Gijs Smal de bal bij Boadu te krijgen, die in de draai voor de 1-0 zorgde. De spits vierde zijn treffer à la Joshua Brenet (deze week weggestuurd), maar werd kort daarna vervangen met een hamstringblessure.

Ook met de 1-0 voorsprong op zak bleef Twente worstelen met Heracles. Jizz Hornkamp liet zelfs nog een grote kans op 1-1 onbenut. De formatie van Joseph Oosting trok de zege desalniettemin over de streep, waardoor men mag blijven dromen van een Champions League-deelname. De Almeloërs moeten daarentegen nog altijd naar onderen kijken.

Scoreverloop: 1-0 (54′) M. Boadu