‘Bom ontploft bij CL-tegenstander van Ajax’

Foto: ‘Bom ontploft bij CL-tegenstander van Ajax’

De voorbereiding van SL Benfica richting het Champions League-tweeluik met Ajax verloopt tot dusver nog niet al te goed. Zo is de druk op trainer Jorge Jesus flink toegenomen en zouden er nu ook tussen de spelers onderling grote spanningen heersen.

Volgens O Jogo is oudgediende Pizzi, een belangrijke kracht die zelfs interlands voor Portugal achter zijn naam heeft, nu uit de selectie gezet door Jesus na een knallende confrontatie. Pizzi, die dit seizoen nog meermaals de captain van de roodhemden was, wordt vermoedelijk ook niet meer in genade aangenomen dit seizoen, zo klinkt het. Spelers zouden al in opstand zijn gekomen om hun ploeggenoot te steunen.

Bij Benfica is het al langer onrustig. Hoewel CL-overleving ten koste van FC Barcelona een knappe prestatie was, is de achterstand in de Portugese competitie op rivalen FC Porto en Sporting CP inmiddels al vier punten. Na een 3-0 bekeruitschakeling door Porto barstte de bom naar verluidt, waarbij Pizzi en Jesus letterlijk uit elkaar gehouden moesten worden.

Gisteren trainde Pizzi (dit seizoen goed voor 26 optredens met daarin twee goals en vier assists) apart van de selectie. Donderdag wacht Porto-uit: als die wedstrijd verloren gaat, groeit de achterstand op de directe concurrent tot zeven punten en zal de onrust alleen maar verder toenemen.

Jorge Jesus out?

Ondertussen zijn veel fans juist klaar met Jesus, die al eventjes wordt gelinkt aan een terugkeer bij het Braziliaanse Palmeiras. Directeur Rui Costa heeft naar verluidt Andrea Pirlo (clubloos na Juventus-congé) op het oog als opvolger van Jesus bij Benfica. Op 23 februari speelt Ajax eerst uit in Lissabon, de return is op 15 maart in Amsterdam.

Als Ajax de Champions League wint, dan win jij 15x je inleg terug!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Ajax gaat Benfica uitschakelen in de CL

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
608+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie