Boskamp kan zijn ogen niet geloven als hij dit Feyenoord ziet

Foto: Boskamp kan zijn ogen niet geloven als hij dit Feyenoord ziet

Jan Boskamp kijkt met ‘verwondering’ naar het huidige Feyenoord. En dat is niet op een positieve wijze bedoeld. De analist en oud-trainer wordt er absoluut niet vrolijk van, vertelt hij in Koffie met Jan van Vandaag Inside.

Jan Boskamp kraakt harde noten over nieuw Feyenoord

Boskamp merkt dat hij ‘erg moet schakelen’ omdat dit ‘een heel andere ploeg is’. “Elke keer kijk ik met verwondering naar wat er gebeurt. Als je ziet hoeveel punten we weggegooid hebben, dat is echt niet normaal. Ik geef een voorbeeld van zaterdag. Hancko gaat lopen met de bal, maar dan zie ik ook de linksback Smal meegaan. Dan verliezen we de bal en ligt het helemaal open. Dat kan toch niet? Het is niet normaal. Je staat 0-2 voor en dan gaan er twee mensen van achteren helemaal uit positie lopen. Dan word je afgemaakt. Dat zijn dingen die ik drie jaar niet meer heb gezien.”

Boskamp vindt het te makkelijk om enkel naar coach Brian Priske als schuldige te wijzen. “Nee, dat heeft niks met de trainer te maken. Je weet toch uit jezelf wel wanneer je nog tien minuten te spelen hebt. Je staat 0-2 voor, dan gooi je het dicht. Wat is dat nou voor gelul? Wat heeft dat met de trainer te maken? Als er iemand weggaat centraal, dan blijft de back in positie. Nu loop je weg. Verleden jaar gingen ze ook weg, maar dan liet Wieffer zich terugvallen. Dat is allemaal weg. De ploeg die we nu hebben… Ik ken de helft van de spelers niet.”

Aankopen Feyenoord maken nog weinig indruk

“De nieuwkomers? Al sla je me dood. Die rechtsback Lotomba. Volgens mij heeft hij moeite met verdedigen. Dat gevoel heb ik gewoon. Ik heb hem maar één keer gezien, maar naar binnen knijpen doet hij helemaal niet. Het is wel een rechtsback, maar het lijkt dat die aanvallend beter is dan verdedigen. Maar nogmaals, ik ken die jongen niet.”

Feyenoord huurde verder Osman van Brighton. Boskamp: “Ik zie Sauer lopen bij NAC, daar geniet ik van. Hij is van ons. Hij is achttien jaar, maar we lenen wel een andere talentvolle speler. Dan moet je mij eens gaan uitleggen hoe dat in elkaar zit. Ik vind Sauer echt goed. Kies voor je eigen jeugd, denk ik dan.. Giménez vind ik op dit moment niet het niveau halen. Ueda heeft het ook niet laten zien, maar die speelde in België de sterren van de hemel. Bij ons raakt hij dan geen knikker. De nieuwe Argentijn? Ja… die kun je nog moeilijk beoordelen. Op het moment heb je drie spitsen, maar wie is nu de beste? Ik zou het op dit moment niet weten. Normaal gesproken Giménez, maar op dit moment kun je dat niet zeggen.”

Zie jij Feyenoord nog wel als titelkandidaat?

  • Ja
  • Nee
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
126+
‘Ihattaren keert terug in de Eredivisie’
23:29
157+
Weghorst eerlijk over baalmoment na keuze Farioli
23:12
104+
Farioli laat zich kritisch uit: “Ver verwijderd van perfect”
22:55
15+
PSG sleept overwinning uit het vuur, Manchester City speelt gelijk
22:28
146+
Perez ziet grote uitblinker: “Ajax speelde écht goed”
22:27
359+
‘Oorlog tussen Van der Gijp en Gordon bereikt nieuw kookpunt’
22:12
87+
Zo verliep de terugkeer van Davy Klaassen bij Ajax
22:12
294+
‘Weghorst ging helemaal over de rooie’
22:10
70+
‘Ajax-debuut is voetbalterrorisme’
21:54
61+
Ajax heeft geen kind aan Fortuna Sittard
21:30
257+
Dit is de reden waarom PSV Perisic naar Eindhoven haalt
21:14
473+
Maurice Steijn heeft speciale boodschap voor Ajax-fans
21:13
62+
Bosz laat zich na Veerman-vraag niet gek maken
20:58
98+
‘Sutalo heeft vorig jaar zijn zusje laten spelen’
20:49
91+
‘Farioli-wonder bij Ajax’
20:47
9+
Sparta Praag te sterk voor RB Leipzig, gelijkspel bij Bologna
20:10
128+
Farioli verklaart afwezigheid van Brobbey
19:46
93+
Kippenvel bij rentree De Jong op trainingsveld
19:31
117+
PSV-schuldige aangewezen: “Dát kan hij moeilijker”
19:14
70+
“Klaassen heeft meer spelinzicht dan gemiddeld”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie