Bosz baalt: “Een belachelijke zaak zelfs”

Foto: Bosz baalt: “Een belachelijke zaak zelfs”

PSV moet het dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain stellen zonder eigen achterban. Volgens Peter Bosz is het Franse besluit te schandalig voor woorden.

Peter Bosz vindt afwezigheid PSV-aanhang schandalig

De Franse autoriteiten besloten vorige week een streep te zetten door de komst van de PSV-fans. Een juridisch traject leverde nog wel winst op, maar uiteindelijk besloot men een leeg uitvak toch te accepteren. “Dat is een slechte zaak, een belachelijke zaak zelfs”, foeterde Bosz maandag op de persconferentie.

“Ik ken niet alle ins en outs. Maar het is hartstikke jammer dat je fans er niet bij mogen zijn in het mooiste toernooi dat er is qua clubvoetbal”, aldus Bosz, die het moet stellen zonder Rick Karsdorp. “Ik had er al een beetje rekening mee gehouden, omdat hij voor het eerst had gespeeld en dan staat er twee dagen alweer een Champions League-wedstrijd op het programma. Ik wist dat dat wel eens lastig zou kunnen worden.”

Meer blessures

Sergiño Dest, Jerdy Schouten, Joey Veerman en Hirving Lozano zitten eveneens in de lappenmand. Ivan Perisic is daarentegen niet speelgerechtigd. Bosz: “Natuurlijk had ik graag die jongens erbij gehad. Dat had me meer mogelijkheden gegeven en meer vastigheid, maar nu gaan we het met andere jongens invullen. Wij worden altijd geroemd om onze brede selectie. Nu kunnen andere jongens het laten zien.”

Johan Bakayoko is wel inzetbaar, maar zoekt al enige tijd naar zijn vorm. “Het is duidelijk dat Johan even in een moeilijke fase zit”, beaamt de trainer. “Die komt elke jonge speler een keer tegen. Het gaat er dan om hoe wij hem helpen om daar weer uit te komen. Ik heb er vertrouwen in dat hij dat snel kan omdraaien.”

Is de boosheid van Bosz terecht?

  • Ja
  • Nee
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie