Bosz toont ‘oprecht’ begrip voor PSV-tweetal: “Maar…”

Foto: Bosz toont ‘oprecht’ begrip voor PSV-tweetal: “Maar…”

Peter Bosz moet nog altijd rekening houden met de nodige wijzigingen binnen zijn selectie. PSV wil nog een aantal spelers aantrekken, maar moet ook vrezen voor het vertrek van een aantal sterkhouders. Onder meer Olivier Boscagli wil graag naar Brighton Hove & Albion vertrekken.

Bosz toont begrip voor PSV-tweetal en uit zich over transferperiode

Doelman Walter Benítez kon ook rekenen op serieuze interesse van Atlético Madrid, maar de Spanjaarden schakelden door nadat PSV enkele biedingen afwees. Trainer Peter Bosz, opgetekend door De Telegraaf, zegt veel met het tweetal in gesprek te zijn. “Ik praat veel met ze. Op een bepaalde manier begrip tonen, want ik begrijp het oprecht. Maar ze ook wijzen op hun plicht en dat is alles geven voor hun club. Ik denk dat ze tegen Almere hebben laten zien dat de energie er weer was.”

Bosz weet dat het in Nederland moeilijk is om je sterkste spelers te behouden. “Je hoopt dat je het succes zou kunnen uitbouwen. Maar we moeten realistisch blijven. We zijn een club in Nederland. Daar zul je ook altijd spelers moeten afstaan.” Volgens de oefenmeester heeft het ook alles te maken met de goede prestaties van afgelopen seizoen. “In dit geval ben je misschien slachtoffer van je eigen succes. We hebben een goed seizoen gedraaid met goed voetbal. De mogelijkheid dat andere clubs daar dan op afkomen, is groot.”

Bosz vindt dat PSV niet moet worden afgerekend op het lange wachten op de transfermarkt nu het nog een aantal verdedigers moet zien te strikken. “Heel eerlijk. Als we de juiste verdedigers een maand geleden hadden kunnen krijgen, dan hadden we dat gedaan. Als toen Sepp van den Berg was gelukt, hadden we hem een maand geleden al willen nemen. Wat is het momentum om de juiste spelers te halen? Het is heel gemakkelijk om te zeggen: het was bewust, want we hebben nu negen punten. Dat is onzin. Ik had ze liever een maand geleden erbij gehad.”

Zie jij Boscagli nog vertrekken?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie