Bosz ziet verbeterpunt voor PSV: “Daar is nog winst te boeken”

Foto: Bosz ziet verbeterpunt voor PSV: “Daar is nog winst te boeken”

PSV kende een nagenoeg vlekkeloos seizoen in de Eredivisie en werd glansrijk kampioen. De Eindhovenaren scoorden meer dan honderd doelpunten, maar toch ziet Peter Bosz nog altijd ruimte voor verbetering. De oefenmeester vindt dat PSV nog te weinig rendement uit spelhervattingen haalt.

Bosz stipt verbeterpunt PSV voor komend seizoen aan

Bosz blijft ook in het nieuwe seizoen kritisch en geeft in gesprek met Voetbal International aan een belangrijk verbeterpunt voor komend seizoen te zien. “Denk bijvoorbeeld eens aan onze spelhervattingen. Nul tegendoelpunten uit spelhervattingen. Dat kan niet beter, maar daar zullen we wel scherp op moeten blijven. Maar in aanvallend opzicht is er zeker nog wel winst te boeken uit spelhervattingen. Ze zeggen dat gemiddeld een van de drie goals valt uit spelhervattingen. Wij hebben 111 keer gescoord vorig seizoen, we hebben er zeventien gemaakt uit spelhervattingen, maar dat hadden er dus ongeveer 34 moeten zijn.”

Op dat terrein moet PSV dus nog winst boeken volgens Bosz, die vindt dat ook spelers kritisch naar hun eigen functioneren moeten blijven kijken. “Daarnaast moeten de jongens natuurlijk ook naar zichzelf kijken, naar wat zij nog beter kunnen doen ten opzichte van vorig seizoen. Qua speelwijze zelf heb ik bij de jongens aangegeven dat ik vind dat we met nog meer intensiteit moeten kunnen spelen. Dat is natuurlijk best lastig, want dat hebben we natuurlijk al op een hoog niveau gedaan. Maar ja, wil je beter worden, dan zal je dat nog beter moeten doen. De winst zit dus ook in een aantal zaken die we al heel goed gedaan hebben. Maar door erop te blijven trainen en te blijven hameren, kunnen we daar ook winst in boeken.”

Bosz noemt ook nog het inpassen van spelers in de speelwijze als aandachtspunt. “Nieuwe spelers bijvoorbeeld, of iemand als Noa Lang, die op een bepaalde manier ook weer als een nieuwe speler voelt, aangezien hij in de tweede seizoenshelft een langdurige blessure had. Ik zie hem vrij bewegen, hij heeft geen last meer. Ik zie het wel als onze verantwoording om het stap voor stap op te bouwen.”

Gaat PSV komend seizoen weer meer dan honderd doelpunten maken?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie