Boze Stevens maakt zich grote zorgen en geeft advies: “Hardere hand”

Foto: Boze Stevens maakt zich grote zorgen en geeft advies: “Hardere hand”

De sportieve crisis bij Schalke 04 blijft duren. De gevallen grootmacht kan ook in de Tweede Bundesliga amper winnen, iets dat Huub Stevens ernstige zorgen baart.

Schalke 04 ook in de problemen op het tweede niveau

De tijden dat Schalke een topclub was op het hoogste niveau in Duitsland liggen alweer een tijdje achter ons. De traditionsverein uit Gelsenkirchen gleed af naar het tweede niveau, en ook daar ploetert het voort. Na het ontslag van Thomas Reis kon de nieuwe trainer Karel Geraerts daar geen verandering in brengen. Afgelopen zaterdag ging het weer eens onderuit: dit keer met 5-3 op bezoek bij Fortuna Düsseldorf.

Geen eenheid binnen de club

Stevens wordt door Kicker gevraagd naar de puinzooi waarin Schalke blijft verkeren. De voormalig succestrainer, die woensdag 70 jaar wordt, veroverde de UEFA Cup en twee Duitse bekers in een heel wat succesvoller tijdperk. “Natuurlijk maakt dit me boos”, reageerde de Limburger. “Er is een gebrek aan eenheid bij de club. Als je het gevoel krijgt dat spelers niet alles geven voor een club, moet je dingen met een iets hardere hand aanpakken. Spelers moeten in het algemeen meer de grens opzoeken.”

Schalke daalde al af naar de Tweede Bundesliga, maar moet volgens Stevens uitkijken voor een nóg slechter scenario. “Als er niet snel iets verandert, wordt het ook moeilijk om in de Tweede Bundesliga te blijven.” Die Königsblauen staat momenteel slechts zestiende op de ranglijst, enkel Eintracht Braunsweig en VfL Osnabrück behaalden nog minder punten.

Is een volgende degradatie realistisch?

  • Ja, kan zo maar gebeuren
  • Nee, dat gebeurt echt niet
503+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie