BREAKING: Vandaag Inside maandag al weer terug

Foto: BREAKING: Vandaag Inside maandag al weer terug

Groot nieuws vanuit medialand, waar Vandaag Inside aanstaande maandag (!) al weer terugkeert op de buis. Mét Johan Derksen aan tafel. Dat is het resultaat van een lang gesprek dat het VI-trio afgelopen zondag met zenderbaas John de Mol had.

Johan Derksen bevestigt dat nieuws zelf aan het Algemeen Dagblad. Ook legt ‘De Snor’ uit dat hij niet per se vanwege de ‘kaarsrel’ opstapte, maar meer vanwege een gebrek aan steun vanuit de zendertop. “Tegen al die hysterische reacties ben ik wel bestand. Pissige columnisten en opgewonden dames aan talk show tafels die leeglopen kan ik ook wel hebben. Ik kan wel tegen een stootje. Als je met de rug tegen de muur staat, verwacht ik wel wat steun van de Talpa-directie, maar daar heb ik niets van gemerkt. Nadat ik twee avonden achtereen mijn spijtbetuigingen uitte, meldde onze directeur vlak voor de uitzending, dat de directie de volgende dag zou vergaderen over het programma wat voor ons in de plaats kwam. Met andere woorden, nogmaals je excuses aanbieden.”

“Paul Römer vertelde op de radio dat het programma niet meer van deze tijd was en John de Mol keurde een gênant persbericht goed, waarin aangekondigd werd, dat ik ’s avonds opnieuw excuses zou aanbieden. Ik blijf niet aan de gang. Ik ben aan een verhaal begonnen van vijftig jaar geleden. Half weg wist niet meer hoe het precies was gegaan, toen heb ik er, in de sfeer van het programma, een smeuïg eind aan geluld. Helemaal fout, ik neem alle schuld op me”, vertelt Derksen verder.


Kaarsrel

“Ik kan niet ontkennen dat ik enige onrust veroorzaakte, maar De Mol wist wie hij binnenhaalde. Hij wilde spraakmakende televisie en goede kijkcijfers, daar zorgen wij voor. Hij wist ook, dat we af en toe voor een relletje zorgen. Ik begrijp wel, dat hij de laatste tijd wel erg veel bagger over zich heen krijgt, maar ik verwacht van de Talpa-baas, dat hij zich niet laat beïnvloeden door een hetze op social media.” Zondag werd gesproken met De Mol, Erland Galjaard en co. “Het was een pittig en goed gesprek. De meningen en standpunten stonden haaks op elkaar, al ontstond er in het verloop van het gesprek wel meer begrip voor elkaars standpunten. De Mol benadrukte, dat hij wel achter ons stond, omdat hij ons niet cancelde. Wij hadden zelf de handdoek in de ring gegooid. En de directie maakte duidelijk, dat ze het programma graag wilde hervatten, maar geen enkel directielid was bereid aan de talk show tafel plaats te nemen om de gang van zaken nog eens te analyseren.”

Wel is Derksen al zijn passies en hobby’s verloren. “Ik wist binnen een dag wie mijn echte vrienden zijn. Alleen Arrow Rock, RTV Drenthe en John de Bever zijn me trouw gebleven. Alle andere baasjes hebben zich laten leiden door onderbuikgevoelens en op basis van emoties een politiek correcte beslissing genomen voor de bühne. Daar ben ik wel van geschrokken, het was maar een hobby, ik deed alles pro deo, maar wel met veel liefde en plezier. Vroeger kreeg je een draai om je oren na een uitglijder, nu word je vernietigd. Om misverstanden te voorkomen, ik ben geen martelaar of slachtoffer. Tijl Uilenspiegel zei het al, ze hebben een hekel aan me, maar daar heb ik het naar gemaakt.”

Ommekeer

Maar nadat het trio er de brui aan gaf, leek er plots juist steeds meer steun te komen voor Derksen en zijn kompanen. “De postbode in Grolloo had drukke dagen. Als ik per brief werd betaald, liep ik binnen, zei hij. De cancel- en woke beweging maakt veel lawaai. Dat geldt ook voor de structureel gekwetsten. Onze doelgroep bestaat grotendeels uit de zwijgende meerderheid. Mensen die nooit een platform krijgen om hun mening te ventileren. Na verloop van tijd bleek die groep veel groter dan de al die druktemakers. Ik ben bedolven onder mails, brieven, bloemen en sigaren. Het waren hartverwarmende reacties, mijn dank daarvoor. Om al die mensen een plezier te doen en alle tegenstanders de indruk te ontnemen dat ze gewonnen hebben, ben ik bereid weer aan te schuiven. En dat doe ik ook een beetje om Miss Arrogantie 2022, Sigrid Kaag, te pesten.”

TIP: Voorspel de 33ste Eredivisie-ronde en pak de €250 bonus!

Blij mee?

  • Ja
  • Nee
417+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie