Brobbey bijzonder: “Je ziet het tegenwoordig bijna niet meer”

Foto: Brobbey bijzonder: “Je ziet het tegenwoordig bijna niet meer”

Go Ahead Eagles hield zondagmiddag een punt over aan het thuisduel met Ajax. Na de wedstrijd was Jamal Amofa trots op de prestatie van zijn ploeg, waarbij hij eveneens een compliment voor zichzelf over had.

Amofa over duels met Brobbey

Aangezien John Heitinga niet kon beginnen met Steven Bergwijn, stond Brian Brobbey in Deventer weer eens in de spitspositie. Waar de meeste spelers op zijn plek in het huidige voetbal rondzwerven, is de grootste kwaliteit van de aanvaller dat hij zijn sterke lichaam tussen de tegenstander en de bal houdt.

Voor Amofa was dit dan ook wennen, zo vertelt hij in gesprek met RTV Oost. De centrale verdediger moest hard werken om Brobbey af te stoppen, maar kreeg het uiteindelijk voor elkaar dat Go Ahead Eagles zonder tegentreffers bleef. “Je stopt er heel veel energie in. Ik denk dat iedereen de duels tussen mij, Brobbey en Tadic wel heeft gezien. Het vergt veel concentratie en kracht”, zo vertelt hij tegenover het medium.

“Ik vind het hele ouderwetse duels. Je ziet tegenwoordig bijna niet meer dat een spits zijn lichaam er zo tussen zet. Het is gewoon moeilijk. Ik doe keihard mijn best en probeer zo veel mogelijk te winnen. Het is hun kwaliteit, dus zij zullen er ook zeker een paar winnen. Maar dat is het mooie van het spel”, aldus Amofa, die volgend weekend met Go Ahead Eagles naar Vitesse afreist.

Belangrijk gelijkspel

Amofa was over het algemeen blij met het resultaat dat zijn team boekte, maar had stiekem het gevoel dat zelfs een overwinning mogelijk was. Aan het einde van de wedstrijd vond Go Ahead Eagles het echter belangrijker om een punt vast te houden, waarmee het in het klassement van de Eredivisie verder af kwam te staan van de degradatiestreep.

Blijft Go Ahead Eagles in de Eredivisie?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had Go Ahead Eagles een overwinning verdiend?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, dat was te veel geweest
299+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie