Brobbey bleef rustig onder kritiek: “Soms een periode”

Brian Brobbey maakt bij Ajax een steeds fittere indruk. De aanvaller heeft zelf ook dat gevoel en vertelt in gesprek met ESPN dat hij achter de schermen hard werkt om zichzelf te verbeteren.

Fitheid van Brobbey

Waar Alfred Schreuder en John Heitinga dit seizoen meermaals lieten vallen dat Brobbey geen 90 minuten zou kunnen spelen, krijgt hij de laatste weken steeds meer speelminuten van zijn hoofdtrainer. In de bekerfinale tegen PSV mocht hij zelfs 120 minuten blijven staan en nam hij een strafschop, waarmee zijn fitheid nog maar eens duidelijk werd.

Dinsdagmiddag won Ajax op bezoek bij FC Groningen met 2-3 en was hij zelf verantwoordelijk voor de tweede treffer. Het doelpunt was voor de centrumspits zeer belangrijk. “Soms heb je als spits een periode dat er niets lukt of er geen bal ingaat. Gelukkig heb ik mijn goaltje te pakken en daar ben ik heel blij mee”, zo laat hij weten.

Brobbey erkent dat de bal wat achter hem viel en dat het doelpunt gedeeltelijk door een gelukje kwam, maar het maakt de feeststemming van de aanvaller er niet minder om. Met de treffer zag hij zijn harde werken opnieuw beloond worden. “Als ik goed train, kan ik het ook verbeteren in de wedstrijd.”

Blijdschap na Ajax-doelpunt

Overigens was na de treffer van blijdschap weinig te merken. Brobbey vierde het doelpunt namelijk stoïcijns met zijn ploeggenoten. Het betekent echter allerminst dat hij niet gelukkig is, zo benadrukt hij. “Ik doe dat nooit. Diep van binnen ben ik wel heel blij.” Vooralsnog kwam de Nederlander dit voetbaljaar in de Eredivisie tot 12 doelpunten en 2 assists.

Maakt Brobbey de openingstreffer tegen FC Utrecht?