Brobbey geeft Perez gelijk: “Ik weet ook niet waarom”

Brian Brobbey was na het 0-0 gelijkspel van Ajax tegen AZ teleurgesteld. De aanvaller stond direct na de wedstrijd ESPN te woord en ging daarbij onder meer in op zijn gemiste kans in de eerste helft.

Gemiste kans Brobbey

Vlak voor de theepauze leek hij namelijk hard op weg te zijn naar de openingstreffer. Na uitstekend werk van Davy Klaassen kwam Brobbey alleen tegenover Mathew Ryan te staan, maar schoot hij de bal tegen de keeper aan. De centrumspits denkt achteraf dat hij deze hoog en hard in de andere hoek had moeten schieten.

“Ik keek eerlijk gezegd naar de bal en ik had ook naar de keeper moeten kijken. Ik moest gewoon rustig zijn voor de goal en dat was ik niet. Ik miste en kan er ook niets anders van maken. We speelden met spirit en hebben veel kansen gecreëerd. Uiteindelijk is het dan 0-0. Dat is balen”, aldus de teleurgestelde Brobbey.

Tijdens de rust kreeg hij veel kritiek van Kenneth Perez. De analist was van mening dat Brobbey zelden rustig is in de afronding en bovendien vaak valt wanneer hij schiet, waarmee zijn nauwkeurigheid bepaald niet beter wordt. Brobbey kon zich in de kritiek vinden. “Ik val niet expres. Ik weet ook niet waarom ik val, maar hij heeft gelijk.”

Wisselend seizoen bij Ajax

De 21-jarige aanvaller maakt een turbulent seizoen door. In zijn eerste voetbaljaar sinds zijn terugkeer in Amsterdam stond hij vooralsnog 14 keer in het basisteam en kwam hij 15 keer als invaller binnen de lijnen. Brobbey was tijdens zijn optredens goed voor 11 doelpunten, terwijl hij tweemaal een assist op zijn naam zette.