Brobbey reageert op kritische Koeman

Foto: Brobbey reageert op kritische Koeman

Brian Brobbey heeft woensdag op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Brighton Hove & Albion gereageerd op de kritische uitspraken die bondscoach Ronald Koeman onlangs over hem deed. Bij Rondo vertelde Koeman geschrokken te zijn van het niveau dat Brobbey de afgelopen interlandperiode bij Oranje liet zien.

Brobbey kan met kritiek Koeman leven

Bij het praatprogramma van Ziggo Sport sprak Koeman onder meer zijn verbazing uit over de zwakke balaannames en afwerking van Brobbey tijdens de trainingen van Oranje. Het leidde ertoe dat de bondscoach zich afvroeg wat de de spits bij zijn clubs eraan gedaan heeft.

Brobbey neemt de harde woorden van Koeman echter luchtig op. “Ik ben nog een jonge speler, 21 jaar. Ik heb nog heel veel verbeterpunten en dat is trainbaar. Er zijn altijd mensen die wat over mij zeggen, maar daar heb ik geen invloed op. Ik kan er ook wel mee leven.”

Van ‘t Schip prijst kwaliteiten Brobbey

Ook Ajax-trainer John van ‘t Schip werd naar de uitlatingen van Koeman over Brobbey gevraagd, maar de oefenmeester is van mening dat er niet te zwaar aan getild moet worden. “Ik ben erg positief over Brian, als ik zie wat hij ons team brengt. We moeten ook niet overdrijven over de uitspraken van Koeman. Hij had hem namelijk wel geselecteerd, dus Koeman ziet ook zijn kwaliteiten.”

Van ‘t Schip is dan ook te spreken over wat Brobbey brengt bij Ajax. “Brian is fitter en sterker dan toen hij terugkwam bij Ajax en kan negentig minuten blijven gaan. Hij is een sterk aanspeelpunt en heeft diepte in zijn spel. Maar Brian kan zeker stappen maken. Hij is al een goede spits, maar kan een nog betere worden.”

Is Brobbey de beste spits voor Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
455+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie