Buijs spreekt frustratie uit bij Groningen

Foto: Buijs spreekt frustratie uit bij Groningen

Vorig seizoen maakte FC Groningen als ‘het Atlético Madrid van Nederland’ nog veel indruk op iedereen, maar dit voetbaljaar wil het absoluut nog niet lukken bij de noorderlingen. En dat is ook niet zo gek, vindt coach Danny Buijs, want in de zomerse transferperiode werd zijn club behoorlijk leeggekocht.

Wint Groningen komend weekend van RKC? De odd is 1.72 bij bet365!

Momenteel staat Groningen vijftiende op de ranglijst en moet Buijs het doen met veel jong talent op het veld. “Dat is een beleidskeuze om waarde te creëren op het veld. Maar een hoop onervaren jongens op het veld betekent dat je in het algemeen niet stabiel bent. Dat zie je terug in onze prestaties”, erkent de trainer in De Telegraaf vandaag.

‘Soms ook frustrerend’

De oud-middenvelder sleutelt hard aan de ontwikkeling van zijn pupillen. “Maar deze groep heeft tijd nodig. Ondertussen moet je wel regelmatig de puntjes pakken om niet in het moeras weg te zakken. Natuurlijk kan het interessant zijn om te kijken of het je lukt om het om te zetten. Aan de andere kant is het soms ook frustrerend, omdat je in je vierde jaar zit bij de club en elk jaar na een bepaald niveau gehaald te hebben weer helemaal terug moet, omdat er zoveel wisselingen in de groep zijn.”

Het liefst zou Buijs ‘gelijk doorpakken’. “Het is te begrijpen als er een speler vertrekt of twee of drie, maar bij ons gaat het om grotere aantallen. Een paar jaar geleden ging ik helemaal op in die frustratie. Maar je moet ook realistisch blijven en accepteren wat de situatie is.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat het nog goed komen met Groningen onder Danny Buijs?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
128+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie