Buitenland lonkt voor Davy van den Berg

Foto: Buitenland lonkt voor Davy van den Berg

Misschien zit er nog wel een mooie transfer naar het buitenland in het vat voor Davy van den Berg. De transferdeadline nadert weliswaar, maar er lijkt wat te spelen tussen de 24-jarige middenvelder en een buitenlandse partij. Misschien ruilt hij Zwolle wel in voor de ijle berglucht van Bazel.

FC Basel zit achter Davy van den Berg aan

Van den Berg staat sinds 2022 onder contract bij PEC Zwolle en was eigenlijk van meet af aan al een vaste waarde in het MAC³PARK stadion. Met zijn spel heeft hij nu de interesse gewekt van FC Basel, dat serieus in de markt lijkt te zijn voor de speler in kwestie. Nu moet de volgende stap gezet worden: de topclub uit de Zwitserse Super League besluiten of het een officieel bod uit wil brengen op zijn doelwit, en zo ja ook wanneer. De markt in Zwitserland is namelijk langer open dan in ons land en sluit pas op 9 september. Wat dat betreft is er dus geen haast geboden.

De transfer is óók afhankelijk van wat er deze week nog gebeurt in Bazel. Een aantal spelers van de Zwitsers zou nog kunnen vertrekken, waarna het verlanglijstje erbij gepakt zal worden. Daarop prijkt de naam van Van den Berg. Eerder was dat overigens ook al het geval in De Grolsch Veste bij FC Twente, dat de naam van de middenvelder óók op een shortlist heeft staan. Pas bij een eventueel vertrek van Michal Sadílek kunnen de Tukkers echter concreet worden.

Nieuw hoofdstuk

Via (Jong) FC Utrecht en een uitleenperiode bij Roda JC kwam hij in Zwolle terecht, waar het hem eigenlijk meteen voor de wind ging. Een transfer naar FC Basel zou een nieuw hoofdstuk betekenen in dat succesverhaal. Wel moet er een transfersom betaald worden voor Van den Berg, die nog tot medio 2025 vastligt in Zwolle. Met betrekking tot zijn contract is het wel hét moment om zaken te doen voor PEC, maar financieel gezien kunnen de Zwollenaren wat lijden. Er is immers een fikse geldinflux geweest vanwege de transfer van Van den Bergs achternaamgenoot, Sepp, van Liverpool naar Brentford.

Mooie stap?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet zo
310+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie