Burgermeester Marseille voert protesten als reactie op aankoop Mason Greenwood

Foto: Burgermeester Marseille voert protesten als reactie op aankoop Mason Greenwood

Rare praktijken zijn er gaande in Frankrijk, waar de burgemeester van de stad niet blij is met de transfer van Olympique Marseille. De club heeft een overeenkomst met Manchester United-speler Mason Greenwood en lijkt de vleugelspeler voor ongeveer 26 miljoen euro in te lijven. Dat vinden fans, onder wie dus de burgemeester, iets van. De 22-jarige Engelsman was twee jaar geleden aangeklaagd voor aanranding en gewelddadig gedrag tegen zijn toenmalige vriendin en is inmiddels vrijgesproken, toch is het nog altijd een onderwerp van ophef binnen de voetballerij.

Burgemeester Benoît Pasan: ‘Hij moet geen plek in het team hebben’

Benoît Pasan sprak tegenover BMFTV over de geluidsfragmenten en foto’s omtrent de aanklacht tegen Greenwood: “Het gedrag dat de speler heeft vertoond is onacceptabel en verderfelijk. Hoe hij zijn partner behandelde… Ik heb beelden gezien die ik echt choquerend vond. Het in elkaar slaan van je partner is beschamend als man zijnde en ik vind daarom dat hij geen plek in het team moet hebben.” Het gaat tegen de normen en waarden van de stad in, vindt Pasan. Als dat soort types toegelaten worden bij de club die zijn stad representeren, wat moet de rest dan wel niet denken vraagt hij zich af.

Een verbale reactie van de club is er nog niet, wel wil Olympique Marseille doorpakken en Arsenal-spits Eddie Nketiah aantrekken. Of dit in plaats van Greenwood of tegelijk is, werd nog niet bevestigd. Wel hebben de supporters van de club zich instemmend geuit met hun burgemeester, die zijn rol als sinds 2020 bekleed. Vorig seizoen speelde de 22-jarig Engelsman voor Getafe, waar hij ook wekelijks werd uitgefloten en spreekkoren naar zich gericht kreeg.

Ben jij het eens met de burgemeester?

  • Ja, die zou ik ook niet in mijn stad willen
  • Nee, iedereen verdient een tweede kans en de aanklachten zijn gedropt
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie