Cambuur pissig op Nijhuis: “Dat begrijp ik niet”

De knotsgekke Friese Derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur afgelopen weekend eindigde in 3-3; in de blessuretijd leken de gasten nog de volle pond te pakken met de 2-3, maar drie minuten later werd het tóch weer gelijk.

Met 95 minuten en 55 seconden op de teller scoorde Joost van Aken alsnog weer de gelijkmaker. Dat terwijl er in principe maar vier minuten blessuretijd aan de pot toegevoegd werden. “Ik begreep niet waar die extra tijd na onze goal nog vandaan kwam”, foetert Dennis Haar na afloop bij ESPN.

De interim-manager van Cambuur, die Henk de Jong tijdelijk opvolgt wegens diens ziekte, vervolgt: “Ik kan het mis hebben, maar dit was wel veel.” Eventjes vóór de goal van Van Aken wees Haar al eens op zijn horloge, maar dat mocht dus niet baten.

Van Aken van schlemiel naar held

De mandekker sloeg vanuit een mislukt schot van Milan van Ewijk toe. “Ik weet wel van Milan dat hij niet altijd op doel schiet, dus ik was wel bewust alert dat de bal daar zou kunnen vallen”, lacht Van Aken, die als invaller nog een penalty weggaf tegen Cambuur. “Dat maakte de rest van de middag nog een beetje goed.”

TIP: Vier keer je inleg als Heerenveen van Vitesse wint (+250eu bonus bij Circus!)