Cambuur verlost van vloek, Helmond koploper

SC Cambuur heeft eindelijk weer eens een thuiswedstrijd in winst omgezet. Het publiek in Leeuwarden mocht zelfs pas voor het eerst juichen sinds de verhuizing naar het nieuwe Kooi Stadion: 2-0 tegen FC Eindhoven.

SC Cambuur boekt eerste zege in Kooi Stadion

In de eerste vijf thuiswedstrijden van het seizoen pakte Cambuur welgeteld één punt. Afgelopen vrijdag ging de formatie van Henk de Jong pas in blessuretijd ten onder tegen FC Volendam (1-2). Veel fans zagen het winnende doelpunt niet, aangezien de dichte mist dat onmogelijk maakte. Als geluk bij een ongeluk mocht de club maandagavond andermaal voor eigen publiek aantreden.

Cambuur rekende tegen de Eindhovenaren wel af met de vermeende vloek. Al na elf minuten maakte Remco Balk de openingstreffer, waardoor de club voor het eerst de leiding nam in het Kooi Stadion. Dankzij een benutte strafschop van Michael de Leeuw viel vlak na rust ook nog de 2-0. Cambuur liet zelfs nog kansen onbenut om de marge naar drie te tillen.

Wereldgoal in Helmond

Helmond Sport blijft dit seizoen goed presteren in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders rekenden maandagavond af met Roda JC Kerkrade, mede dankzij een heuse wereldgoal. Zij gaan daardoor aan kop.

Op slag van rust schoot Lennerd Daneels een vrije trap van eigen helft tegen de touwen. Patriot Sejdiu wist zijn wereldgoal nog wel onschadelijk te maken door er 1-1 van te maken, maar invaller Justin Ogenia bezorgde de thuisclub alsnog de volle winst: 2-1.

Excelsior klopt PSV-talenten

Excelsior blijft Helmond Sport in de nek hijgen als nummer twee van de KKD. Doelpunten van Noah Naujoks (tweemaal) en Seydou Fini volstonden om Jong PSV over de knie te leggen. Jesper Uneken zorgde tien minuten voor tijd nog wel voor een 1-3 eindstand.

ADO niet langs Jong Ajax

ADO Den Haag boekte afgelopen vrijdag nog een fraaie zege op Roda, maar heeft dat vertrouwen niet kunnen doortrekken. Op bezoek bij Jong Ajax moesten de manschappen van Darije Kalezic genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. Steven van der Sloot kreeg ook nog eens een rode kaart.

Is Helmond Sport ook echt een promotiekandidaat?