Carragher over transferloze zomer Liverpool: “De manager kent de selectie nog niet”

Foto: Carragher over transferloze zomer Liverpool: “De manager kent de selectie nog niet”

Jamie Carragher is een van de clublegendes van Liverpool en spreekt zich graag uit over de situatie van de club. Nu Jürgen Klopp is vertrokken en Arne Slot is aangetrokken als opvolger is het interessant om te zien wat er in één zomer kan veranderen. Opvallend genoeg heeft Liverpool dan ook nog geen enkele speler aangetrokken deze zomer. Daar maakt Carragher zich geen zorgen om. “Je moet de club vertrouwen.”

Carragher heeft vertrouwen in transferstrategie Liverpool

In gesprek met SPORTbible gaat de clublegende dus in op de transfersituatie van Liverpool. In de afgelopen jaren hebben The Reds zich ook zelden gemeten aan het geweld wat andere Engelse topclubs uitgeven. Dat is dan ook waar Carragher zich aan vasthoudt. “Wat deze club in de laatste acht tot tien jaar heeft gedaan rondom transfers is fenomenaal. We hebben een structuur binnen de club die iedereen wil zien, heb vertrouwen in de club en laat ze hun werk doen.”

Volgens de Engelsman is het sowieso niet gek dat Liverpool geen blik met nieuwe spelers heeft opengetrokken. “Liverpool heeft een erg goede selectie, het is niet gemakkelijk om spelers te vinden die beter zijn dan wat er nu rondloopt. De enige reden om spelers aan te trekken is namelijk dat ze een versterking zijn. Verder hebben we een manager die de selectie nog niet kent.” Hiermee bedoelt Carragher dat Slot eerst zelf de selectie nog moet leren kennen. De Nederlandse oefenmeester kan lastig oordelen over welke spelers goed genoeg zijn of niet, aangezien hij nog niet met iedereen heeft gewerkt.

Te grote selectie

Adrián, Calvin Ramsay, Thiago Alcántara en Joel Matip hebben de club verlaten. Ondanks dat deze vier spelers zijn vertrokken geeft Carragher aan dat er nog meer spelers weg moeten. De selectie is in zijn ogen simpelweg té groot. “We hebben een grote selectie. Dat voelt niet zo omdat er de afgelopen tijd veel blessures zijn geweest. Maar je hebt waarschijnlijk vier á vijf spelers niet nodig als de gehele selectie fit is.”

Is er al reden tot paniek rondom de rustige zomer van Liverpool?

  • Ja, er had al best één versterking kunnen worden aangekondigd
  • Nee, Liverpool doet het al jaren goed op de transfermarkt. Heb vertrouwen
708+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie