Champions League-comeback Frenkie de Jong, doelpuntenfestijn op dinsdag

Frenkie de Jong maakte na maandenlang blessureleed zijn terugkeer bij FC Barcelona. Zowel in Catalonië als op andere Europese velden gingen de goals als warme broodjes over de toonbank. Hoe het allemaal zat? Wij zetten alle Champions League-wedstrijden van dinsdagavond voor je op een rijtje!

SN overzicht Champions League: dinsdag 1 oktober

RB Salzburg-Brest: 0-4

Twee wedstrijden om 18.45 uur, zoals iedere Champions League-avond het geval is. In Salzburg nam de plaatselijke Rasenballsport het op tegen het Stade Brest van doelman Marco Bizot. De Nederlander hield op fraaie wijze zijn doel schoon, aan de andere kant vloeiden de doelpunten rijkelijk!

Scoreverloop: 0-1 (24′) Sima, 0-2 (66′) Camara, 0-3 (70′) Sima, 0-4 (75′) Pereira Lage

VfB Stuttgart-Sparta Praag: 1-1

Een ontmoeting tussen twee oude bekenden van de Champions League, die beide jarenlang ontbraken op het hoogste Europese niveau. De Duitsers kwamen al snel op voorsprong, maar een waanzinnige vrije trap van Kaan Kairinen bracht de gelijke stand en tevens eindstand op het bord.

Scorerverloop: 1-0 (7′) Millot, 1-1 (32′) Kairinen

Arsenal-PSG: 2-0

Een Champions League-ontmoeting tussen twee Europese giganten in het Emirates Stadium. Een dit seizoen toch wel afgezwakt Paris Saint-Germain had weinig te vertellen in Londen. Kai Havertz en Bukayo Saka brachten al voor rust Arsenal in veilige haven. Afgelopen weekend bleek dezelfde ruststand tegen Leicester City nog verraderlijk, nu was dat niet het geval.

Scoreverloop: 1-0 (20′) Havertz, 2-0 (35′) Saka

FC Barcelona-Young Boys: 5-0

De ogen waren in het stadion op de Montjuïc gericht op een eventuele terugkeer van Frenkie de Jong. De Barcelona-fans hadden namelijk een zege op het Zwitserse Young Boys al wel in de lijn der verwachtingen liggen. Nog voor rust was het duel al beslist. In de tweede helft kon De Jong dan eindelijk zijn rentree maken.

Scoreverloop: 1-0 (8′) Lewandowski, 2-0 (34′) Raphinha, 3-0 (37′) Martínez, 4-0 (51′) Lewandowski, 5-0 (81′, eigen doelpunt) Camara

Bayer Leverkusen-AC Milan: 1-0

Bayer Leverkusen had in de eerste wedstrijd van de groepsfase nieuwe stijl met 0-4 uitgehaald bij Feyenoord. Nu stond het thuisduel tegen AC Milan op het menu. Dit treffen was tijdens de rust het enige duel van de 21.00 uur-wedstrijden waar nog niet was gescoord. Victor Boniface maakte na rust aan de brilstand – op aangeven van Oranje-international Jeremie Frimpong – een eind.

Scoreverloop: 1-0 (51′) Boniface

Borussia Dortmund-Celtic: 7-1

De supporters van BVB werden getrakteerd op een doelpuntenfestijn. Met name het grote talent Karim Adeyemi was op stoom, terwijl ook spits Serhou Guirassy weer trefzeker was. Celtic deed al vroeg wat terug, maar was in het vervolg van de wedstrijd compleet kansloos.

Scoreverloop: 1-0 (7′, penalty) Can, 1-1 (9′) Maeda, 2-1 (11′) Adeyemi, 3-1 (29′) Adeyemi, 4-1 (40′, penalty) Guirassy, 5-1 (42′) Adeyemi, 6-1 (66′) Guirassy, 7-1 (79′) Nmecha

Inter-Rode Ster Belgrado: 4-0

De Italiaanse landskampioen kreeg Rode Ster Belgrado op bezoek. In het San Siro bleek in de eerste helft Hakan Çalhanoglu degene die het verschil maakte. Marko Arnautović en Lautaro Martínez zorgden voor een veilige marge in het tweede bedrijf.

Scoreverloop: 1-0 (11′) Çalhanoglu, 2-0 (59′) Arnautović, 3-0 (71′) Martínez, 4-0 (81′, penalty) Taremi

PSV-Sporting: 1-1

PSV wilde zich thuis revancheren na de 3-1 nederlaag uit bij Juventus. Het elftal van trainer Peter Bosz zat er kort op bij de leider in de Primeira Liga en een fout van Zeno Debast zorgde voor een klein kansje voor Jerdy Schouten. De verdedigende middenvelder haalde kiezelhard uit. De Eindhovenaren weigerden de wedstrijd in de tweede helft te beslissen en kregen het deksel op de neus.

Scoreverloop: 1-0 (15′) Schouten, 1-1 (84′) Bragança

Slovan Bratislava-Manchester City: 0-4

In Slowakije kwam het miljoenenensemble van Pep Guardiola op bezoek. Al vrij snel bleek er niks haalbaar voor de gastheer en binnen een kwartier was de spanning in het duel al weg.

Scoreverloop: 0-1 (8′) Gündogan, 0-2 (15′) Foden, 0-3 (58′) Haaland, 0-4 (74′) McAtee

22+
‘Bergkamp van PSV’ laat Eindhoven bijna ontploffen: “Bijna doelpunt van het jaar”