Bizarre goal Haaland, Barcelona slacht Bayern, Slot klopt Simons

De Europese voetbalavond van woensdag 23 oktober werd vooral gekleurd door een weergaloos doelpunt van Erling Haaland en een grote zege van Barcelona op Bayern München. Hoe eindigde het in Europa op alle velden? Wij zetten alle Champions League-wedstrijden van woensdagavond voor je op een rijtje!

SN overzicht Champions League: woensdag 23 oktober

Atalanta-Celtic: 0-0

In het Gewiss Stadium in Bergamo trad Atalanta aan met Marten de Roon. De thuisploeg probeerde met man en macht de Schotse defensie te slechten, maar na meer dan negentig minuten voetbal stond er in Noord-Italië de brilstand op het scorebord.

Brest-Bayer Leverkusen: 1-1

In het noordwesten van Frankrijk stond een duel op het menu tussen twee clubs die hun beide Champions League-wedstrijden tot nu toe wonnen. Wonderkind Florian Wirtz zette de Duitse landskampioen op een voorsprong, maar nog voor rust brachten de Fransen de latere eindstand op de tabellen. Bij Leverkusen viel Oranje-international Jeremie Frimpong na ruim een uur spelen in.

Scoreverloop: 0-1 (24′) Wirtz, 1-1 (39′) Lees-Melou

Atlético Madrid-Lille: 1-3

De Atleti-fans in het Wanda Metropolitano konden al binnen tien minuten juichen, nadat Julián Álvarez de 1-0 aantekende. Na rust draaiden de bezoekers uit Noord-Frankrijk de boel om. Edon Zhegrova en Jonathan David zorgden beiden als invallers voor een treffer. Diezelfde David scoorde kort voor het einde van de wedstrijd nog eens.

Scoreverloop: 1-0 (8′) Álvarez, 1-1 (61′) Zhegrova, 1-2 (74′, penalty) David, 1-3 (89′) David

Barcelona-Bayern München: 4-1

Vlak voor het ronden van de eerste minuut in het Estadi Olímpic de Montjuïc werd de Braziliaan Raphinha diep gestuurd. De buitenspeler van Barcelona dribbelde om Bayern-doelman Manuel Neuer heen en schoot de 1-0 binnen. Nadat Harry Kane eerst een goal afgekeurd zag worden, tekende de Engelsman even later alsnog voor de gelijkmaker. Aan de andere kant was de spits ook trefzeker; Robert Lewandowski deed zijn oude club pijn. Kort voor de theepauze maakte Raphinha zijn tweede. De Braziliaan zorgde na rust zelfs voor een hattrick.

Scoreverloop: 1-0 (1′) Raphinha, 1-1 (18′) Kane, 2-1 (36′) Lewandowski, 3-1 (45′) Raphinha, 4-1 (56′) Raphinha

Benfica-Feyenoord: 1-3

In wat geacht werd een moeilijke wedstrijd te worden voor Feyenoord in het Estadio Da Luz, kwamen de Rotterdammers binnen het kwartier op voorsprong. Op aangeven van Igor Paixão prikte spits Ayase Ueda raak. De Japanner zag even later een goal afgekeurd worden na tussenkomst van de VAR. Na dik een half uur verdubbelde Antoni Milambo alsnog de leiding. Aan Benfica-kant werd een goal van Vangelis Pavlidis teniet gedaan vanwege buitenspel. Aan Feyenoord-kant trof Gernot Trauner na rust hetzelfde lot.

Nadat Feyenoord-trainer Brian Priske een verdedigende wissel deed, werd het spannend. Een fout van keeper Timon Wellenreuther gaf Kerem Aktürkoğlu de kans de spanning terug te brengen. Pas in de extra tijd kwam aan die spanning een einde, toen opnieuw Milambo

Scoreverloop: 0-1 (12′) Ueda, 0-2 (33′) Milambo, 1-2 (66′) Aktürkoğlu, 1-3 (90+2′) Milambo

Manchester City-Sparta Praag: 5-0

Dat dit treffen in het Etihad Stadium eenzijdig ging worden, was al na enkele minuten bekend. Phil Foden bracht The Citizens op voorsprong. De Engelse thee smaakte City goed, want met name Erling Haaland kreeg er buitenaardse krachten van. Met een waanzinnige afronding zorgde hij voor de 2-0. John Stones was goed voor de derde goal, de Noorse spits bracht aan alle twijfel een einde.

Scoreverloop: 1-0 (3′) Foden, 2-0 (58′) Haaland, 3-0 (65′) Stones, 4-0 (68′) Haaland, 5-0 (88′, penalty) Matheus Nunes

Red Bull Leipzig-Liverpool: 0-1

Arne Slot kwam met zijn Liverpool in Leipzig één van zijn transfertargets tegen: Xavi Simons. Met net geen half uur op de klok schoot Darwin Nuñez The Reds op voorsprong.

Scoreverloop: 0-1 (27′) Nuñez

Red Bull Salzburg-Dinamo Zagreb: 0-2

Pas na rust gebeurde er echt wat in Oostenrijk. Red Bull Salzburg dacht als favoriet dit duel te kunnen beginnen, maar de Kroaten zorgden voor de 0-1. Aanvaller Sandro Kulenović prikte raak. Na een rode kaart voor de thuisploeg gooide Bruno Petković de boel in het slot.

Scoreverloop: 0-1 (49′) Kulenović, 0-2 (84′) Petković

Young Boys-Internazionale: 0-1

Hoewel het erop leek dat Internazionale net als Atalanta met een 0-0 stand tevreden moest zijn, kwam het in blessuretijd toch goed voor Denzel Dumfries en co. Marko Arnautović miste een pingel net na rust, in de extra tijd was Marcus Thuram trefzeker.

Scoreverloop: 0-1 (90+3′) Thuram

Denk jij dat Feyenoord naar de knock-outfase van de Champions League gaat?