Mbappé trefzeker voor Real Madrid in Champions League, schiettent in München

Kylian Mbappé luisterde zijn eerste Champions League-duel voor Real Madrid op met een treffer. De Fransman scoorde in het eigen Santiago Bernabéu tegen VfB Stuttgart. Bayern München maakte er een waar doelpuntencircus van tegen Dinamo Zagreb. Wij zetten alle Champions League-wedstrijden van dinsdagavond voor je op een rijtje!

SN overzicht Champions League: dinsdag 17 september

Juventus-PSV: 3-1

Aan PSV de eer om het Champions League-seizoen 2024/2025 af te trappen. In het Allianz Stadum in Turijn bracht de Eindhovense ploeg zichzelf door zwak verdedigen en dito opbouwspel in de problemen. Met rust was het al 2-0, kort na de theepauze was het verschil drie doelpunten en Ismael Saibari verzachtte de pijn in blessuretijd.

Scoreverloop: 1-0 (21′) Yıldız, 2-0 (27′) McKennie, 3-0 (52′) González, 3-1 (90+3′) Saibari

Young Boys-Aston Villa: 0-3

Aston Villa speelde tegelijkertijd met PSV haar eerste Champions League-wedstrijd, dat deed het tegen het Zwitserse Young Boys. De Engelse club was een maatje te groot, met onder meer Youri Tielemans die zichzelf op het scorebord zette.

Scoreverloop: 0-1 (27′) Tielemans, 0-2 (38′) Ramsey, 0-3 (86′) Onana

AC Milan-Liverpool: 1-3

Het Liverpool van trainer Arne Slot en Oranje-internationals Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch kwam uit bij het AC Milan van Tijjani Reijnders nog wel op achterstand, maar was de absolute baas van San Siro. De uitslag was nog aan de gunstige kant voor de Milanezen. Van Dijk was met de 1-2 belangrijk, Gakpo gaf een assist.

Scoreverloop: 1-0 (3′) Pulisic, 1-1 (23′) Konaté, 1-2 (41′) Van Dijk, 1-3 (67′) Szoboszlai

Real Madrid-VfB Stuttgart: 3-1

Kylian Mbappé speelde zijn eerste Champions League-pot in het shirt van Real Madrid en scoorde meteen. De Fransman zette de 1-0 op de tabellen tegen VfB Stuttgart, dat in de tweede helft wel langszij kwam. Nota bene een oud-speler van Stuttgart, verdediger Antonio Rüdiger, bracht de Madrilenen weer op voorsprong.

Scoreverloop: 1-0 (46′) Mbappé, 1-1 (68′) Undav, 2-1 (83′) Rüdiger, 3-1 (95′) Endrick

Bayern München-Dinamo Zagreb: 9-2

Het telraam kon erbij gepakt worden in München. Nog nooit scoorde de Duitse club zo vaak in één Champions League-duel. Uiteindelijk waren er negen Bayern-goals te bespeuren, waaronder vier voor spits Harry Kane. Drie daarvan kwamen van de penaltystip.

Scoreverloop: 1-0 (19′, penalty) Kane, 2-0 (33′) Guerreiro, 3-0 (38′) Olise, 3-1 (48′) Petković, 3-2 (50′) Ogiwara, 4-2 (57′) Kane, 5-2 (61′) Olise, 6-2 (73′, penalty) Kane, 7-2 (78′, penalty) Kane, 8-2 (85′) Sané, 9-2 (90+2′) Goretzka

Sporting-LOSC Lille: 2-0

In Portugal speelden Sporting en LOSC Lille tegen elkaar. Nadat de Portugese ploeg op een 1-0 voorsprong kwam, moesten de Fransen even later met tien man verder. De Belgische verdediger Zeno Debast tekende vervolgens voor de 2-0.

Scoreverloop: 1-0 (38′) Gyökeres, 2-0 (65′) Debast

Wie maakte de beste indruk op jou vanavond?