Reijnders Champions League-held, Malen scoort in Madrid

De Europese voetbalavond van dinsdag 22 oktober werd er een met een Nederlands tintje. Tijjani Reijnders, Donyell Malen en Noa Lang waren allen belangrijk voor hun clubs. Hoe eindigde het in Europa op alle velden? Wij zetten alle Champions League-wedstrijden van dinsdagavond voor je op een rijtje!

SN overzicht Champions League: dinsdag 22 oktober

AC Milan-Club Brugge: 3-1

In het Stadio San Siro viel in de eerste helft vooral de vreemde goal van Christian Pulisic op. De Amerikaan scoorde rechtstreeks uit een corner, Simon Mignolet zag er aan Brugse kant niet goed uit. Met tien man – Raphael Onyedika kwam onbesuisd in op Tijjani Reijnders – kwam Club Brugge langszij. Diezelfde Reijnders zorgde met twee goals voor een belangrijke Milanese zege.

Scoreverloop: 1-0 (34′) Pulisic, 1-1 (51′) Sabbe, 2-1 (61′) Reijnders, 3-1 (71′) Reijnders

AS Monaco-Rode Ster Belgrado: 5-1

Zes doelpunten maar liefst in het Stade Louis II. De Monegasken walsten over de Serviërs heen, waarbij Rode Ster in de eerste helft nog op gelijke hoogte kwam. Met name de goal van Wilfried Singo even na rust was niet anders dan als ongekende beauty te bestempelen. Monaco verloor hierdoor nog niet in de Champions League.

Scoreverloop: 1-0 (20′) Minamino, 1-1 (27′, penalty) Ndiaye, 2-1 (45+4′) Embolo, 3-1 (54′) Singo, 4-1 (70′) Minamino, 5-1 (90+7′) Akliouche

Arsenal-Shakhtar Donetsk: 1-0

Op bezoek in Londen deden de Oekraïeners vooral zichzelf pijn in de eerste helft. Dmytro Riznyk zette met een eigen doelpunt de 1-0 op de tabellen.

Scoreverloop: 1-0 (29′, eigen doelpunt) Riznyk

Aston Villa-Bologna: 2-0

Op Villa Park duurde het tot na de theepauze voor de wedstrijd echt ontbrandde. John McGinn was tien minuten na rust trefzeker. Tien minuten later was het verhaal voor Sam Beukema en co al voorbij.

Scoreverloop: 1-0 (55′) McGinn, 2-0 (64′) Durán

Girona-Slovan Bratislava: 2-0

Nadat de Catalaanse club in de tweede wedstrijd zichzelf in de voet schoot door met 2-3 van Feyenoord te verliezen, kon Girona deze keer sportieve revanche nemen. Vlak voor rust viel de 1-0 via Miguel Gutiérrez. In het vervolg zorgde Juanpe voor de Catalaanse bevrijding.

Scoreverloop: 1-0 (42′) Gutiérrez, 2-0 (73′) Juanpe

Juventus-VfB Stuttgart: 0-1

In het Allianz Stadium in Turijn werd Juventus eigenlijk negentig minuten lang van de mat gespeeld door de club uit Zuid-Duitsland. Een afgekeurde goal van Dennis Undav en een gemiste penalty van Enzo Millot (Danilo kreeg even hiervoor zijn tweede gele kaart aan Juve-kant) hielden de boel in Noord-Italië op een brilstand, tot in de blessuretijd. El Bilal Touré knalde Stuttgart in extremis nog naar de zege.

Scoreverloop: 0-1 (90+2′) Touré

Paris Saint-Germain-PSV: 1-1

Hoewel het bij de Eindhovenaren in de eerste helft open huis leek, was het toch PSV dat op voorsprong kwam. Via een vlijmscherpe counter kon Noa Lang de aandacht op zich richten. De buitenspeler verschalkte Gianluigi Donnarumma. Na rust zette PSG haar dominantie eindelijk om in een doelpunt. Een afstandsschot, aangeraakt door Matteo Dams, ging door de benen van Walter Benítez.

Scoreverloop: 0-1 (34′) Lang, 1-1 (55′) Hakimi

Real Madrid-Borussia Dortmund: 5-2

In de herhaling van de Champions League-finale van vorig seizoen was in de eerste helft alle aandacht voor Donyell Malen. De Oranje-international die in Duitsland als buitenspeler speelt, scoorde na een half uur. Vijf minuten later gaf de Nederlander een assist voor de 0-2. Na rust stond het binnen no-time weer gelijk. Antonio Rüdiger en Vinícius Júnior zorgden voor de treffers. In de slotminuten was het Lucas Vázquez die de Madrilenen aan de zege hielp. Vinícius gooide de boel vervolgens definitief in het slot.

Scoreverloop: 0-1 (30′) Malen, 0-2 (34′) Bynoe-Gittens, 1-2 (60′) Rüdiger, 2-2 (63′) Vinícius Júnior, 3-2 (83′) Vázquez, 4-2 (87′) Vinícius Júnior, 5-2 (90+3′) Vinícius Júnior

Sturm Graz-Sporting: 0-2

De Portugezen snoepten in de tweede Champions League-wedstrijd ternauwernood een puntje weg bij PSV, deze keer was Sporting de favoriet in Oostenrijk. Nuno Santos schoot na een kwart wedstrijd raak. Na de thee besliste fenomeen Viktor Gyökeres de wedstrijd al snel.

Scoreverloop: 0-1 (23′) Nuno Santos, 0-2 (53′) Gyökeres