Wie gaat de Champions League winnen van 2024-2025?

Foto: Wie gaat de Champions League winnen van 2024-2025?

Het Champions League seizoen is al van start gegaan in de zin van kwalificaties. Het echte toernooi gaat bijna beginnen en menig voetbalfan heeft er zin in! Zo nemen de grote teams van de Europese competities het tegen elkaar op voor de cup met grote oren. Zal Real Madrid weer ver komen in de Champions League of weet een andere ploeg te verrassen? Lees in dit artikel onze voorspelling van de Champions League!

Afgelopen seizoen wist Borussia Dortmund te verrassen door de finale in de Champions League te behalen. Real Madrid wist ook de finale te behalen en de finale ook te winnen. Dit zorgde voor de 15de (!) Champions League titel voor de Madrileense voetbalclub. Hiermee zijn ze ook de club met de meeste Champions Leagues in de prijzenkast. Het jaar ervoor wist het Manchester City van Pep Guardiola de cup te pakken. Weet Ancelotti het weer te flikken of krijgen we een mooie verrassing te zien van bijvoorbeeld Xabi Alonso?

Daarnaast heeft de Champions League een nieuw opzet dit jaar. Het zal dus niet meer zijn zoals we het gewend zijn met verschillende poules, maar met één ranglijst. Er zijn nog wel potten, waar PSV en Feyenoord dit jaar in pot 3 zitten. Lees verder als je hier meer uitleg over wil!

Hoe werkt de nieuwe opzet van de Champions League?

Zoals we zeiden zullen er geen poules meer zijn, maar één ranglijst waarin de top acht zich direct plaatst voor de achtste finales. Nummers 9 tot en met 24 spelen een tussenronde. De overige teams zijn uitgeschakeld. Er zijn nog wel vier potten waar elke club twee clubs loten uit elke pot. Dit zijn de potten voor het seizoen van 2024-2025:

Pot 1Pot 2Pot 3Pot 4
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Manchester City🇪🇸 Atlético Madrid🇳🇱 PSV Eindhoven🇫🇷 Stade Brest
🇩🇪 Bayern München🇮🇹 Atalanta Bergamo🇳🇱 Feyenoord🇩🇪 VfB Stuttgart
🇫🇷 Paris Saint-Germain🇵🇹 Benfica🇷🇸 Rode Ster Belgrado🇪🇸 Girona
🇪🇸 Real Madrid🇮🇹 Juventus🇭🇷 Dinamo Zagreb🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Aston Villa
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Liverpool🇧🇪 Club Brugge🇦🇹 RB Salzburg🇨🇿 Sparta Praag
🇮🇹 Internazionale🇺🇦 Shaktar Donetsk🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Celtic🇲🇨 AS Monaco
🇩🇪 RB Leipzig🇮🇹 AC Milan🇵🇹 Sporting Lissabon🇮🇹 Bologna
🇩🇪 Borussia Dortmund🇩🇪 Bayer Leverkusen🇫🇷 LOSC Lille🇦🇹 Sturm Graz
🇪🇸 FC Barcelona🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Arsenal🇨🇭 Young Boys🇸🇰 Slovan Bratislava

Wie maakt de meeste kans op de Champions League?

De bookmakers hebben de quoteringen al klaar staan voor de Champions League zodat wij een mooi overzicht kunnen krijgen op welke teams de meeste kans maken. Uiteraard zullen clubs als Manchester City en Real Madrid de laagste odds krijgen en zullen we geen Nederlandse ploeg verwachten. Welke teams hebben de bookmakers nog meer hoog – of eigenlijk laag – staan?

Team Quoteringen
Manchester City Vbet
3.50
Real Madrid Vbet
4.50
Arsenal Vbet
8.50
Liverpool Vbet
13.00
Bayern München Vbet
13.00
FC Barcelona Vbet
17.00
Alle andere teams Vbet
19+
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Het lijkt er dus op dat de bookmakers Manchester City en Real Madrid als de grootste teams zien van Europa. Deze teams hebben met Pep Guardiola en Carlo Ancelotti dan ook zeer goede trainers aan de macht. Beide managers hebben een verleden met veel gewonnen prijzen en dat willen ze alleen maar uitbreiden. Arsenal, Liverpool en Bayern München maken ook nog een goede kans volgens Vbet.

Manchester City

Manchester City heeft onder invloed van Pep Guardiola alweer wat prijzen weten te winnen. De Champions League en de Premier League titels zijn een bekroning van de invloed die de Spaanse oefenmeester weet uit te oefenen. Mogelijk is de Spanjaard begonnen aan zijn laatste seizoen bij Manchester City en daar wil Guardiola dan ook wel wat winnen. Vorig jaar wist Guardiola niet langs de Madrilenen te komen in de kwartfinale.

Dat werden uiteraard later ook de winnaars, maar toch had Guardiola gehoopt in ieder geval een plek in de finale weten te bemachtigen in plaats van de Madrilenen. In het seizoen van 2022-2023 wist Manchester City wél de Champions League te winnen. Dit was de eerste keer dat Manchester City de cup met grote oren pakte. Tijdens de run voor deze Champions League titel wonnen ze over twee wedstrijden met 4-1 van Bayern München en 1-5 van Real Madrid.

Manchester City hoopt met onder andere de hulp van Kevin de Bruyne, Erling Haaland en de rest van het team voor de tweede Champions League titel van Manchester City te gaan. Echter zal dit niet makkelijk worden met meerdere topclubs die op de loer liggen voor deze prijs.

Winnaar Website Kansen
Manchester City wint de Champions League Vbet
3.50
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Real Madrid

Real Madrid is het vaakst kampioen geweest in Europa. Met in totaal 15 Champions Leagues in de prijzenkast is Real Madrid heer & meester van Europa. Ook dit seizoen wil de ploeg van Carlo Ancelotti deze titel pakken. Makkelijk zal het niet worden, maar het team is wonderbaarlijk. Met het binnenhalen van Kylian Mbappé heeft Real Madrid enorm veel diepte in de selectie, maar dat is niet eens het belangrijkste.

De kwaliteit die in de selectie zit gaat gemixt met enorm veel talent. Zo heeft Real Madrid met Vinicius Junior, Jude Bellingham, Kylian Mbappé en Eduardo Camavinga de beste talenten in huis op verscheidene posities. De Koninklijke doet al jaren goede zaken door Jude Bellingham voor een mooi bedrag aan te trekken en Mbappé zelfs gratis binnen te halen. Het ziet er dan ook naar uit dat Real Madrid voor de aankomende seizoenen een sterk elftal zal hebben.

Met de selectie zou Real Madrid technisch gezien alle prijzen die te behalen vallen binnen kunnen halen. Of dit uiteindelijk ook zo gaat zijn is natuurlijk de vraag. Zolang de selectie fit blijft zien wij Real Madrid in ieder geval erg ver komen.

Winnaar Website Kansen
Real Madrid wint de Champions League Vbet
4.50
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Arsenal

In de laatste seizoenen heeft Mikel Arteta Arsenal naar een nieuw level weten te tillen. Sinds het vertrek van Arsène Wenger heeft Arsenal het lang genoeg moeilijk gehad om een goede trainer te vinden die op langer termijn een project aan te gaan bij de club uit Londen. Uiteindelijk was hij daar, de verlosser Mikel Arteta! Arteta heeft geleerd van Pep Guardiola en heeft nu met Arsenal een mooi team opgebouwd.

Arteta – tevens ex-speler van Arsenal – heeft vanaf 2019 een contract bij Arsenal. De eerste jaren gingen wat moeilijk tot het seizoen van 2022-2023. Hierin wist Arsenal uiteindelijk tweede te worden in de competitie. Ook afgelopen seizoen maakte Arsenal lang kans op de titel, maar verspilde het uiteindelijk. Hierin werd Arsenal weeral tweede in de competitie. Afgelopen seizoen wist Arsenal helaas ook niet verder te komen dan een kwartfinale in de Champions League, waarin het 2-3 over twee wedstrijden verloor.

Dit seizoen hoopt Arsenal wat meer te kunnen doen. Met Mikel Merino en Riccardo Calafiori als nieuwe aankopen heeft Arsenal een mooi team. Ook David Raya is een mooie transfer waar Arsenal een sterke keeper mee binnenhaalt. Met verdedigers als William Saliba, Jurriën Timber en Riccardo Calafiori staat het achterin als een huis. Verder leveren Kai Havertz, Martin Odegaard, Gabriel Martinelli en Bukayo Saka voorin het nodige gevaar. Weet Arsenal dit jaar de finale te behalen?

Winnaar Website Kansen
Arsenal wint de Champions League Vbet
8.50
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Liverpool

Liverpool is zoals gewoonlijk de afgelopen jaren één van de kanshebbers op de Champions League. Onder leiding van de Nederlandse trainer Arne Slot heeft Liverpool veel vertrouwen in het aankomend seizoen. Daarnaast beschikt Liverpool ook nog steeds over één van de sterspelers: Mohamed Salah. Ondanks vele geruchten blijft de Egyptische voetballer nog steeds bij Liverpool en hoopt het dit seizoen wederom weer van waarde te kunnen zijn!

Afgelopen seizoenen waren helaas ietwat mindere seizoenen gezien andere succesjaren onder leiding van Jürgen Klopp. De Duitse trainer heeft Liverpool de afgelopen jaren naar een ander niveau getild en ook prijzen als het kampioenschap in de Premier League wist te behalen, maar ook in het seizoen van 2018-2019 de Champions League wist te pakken. Nu mag Arne Slot beginnen aan zijn eigen project om voor prijzen te kunnen spelen.

Het zal dus het eerste seizoen zijn voor Slot waarin de coach zijn kwaliteiten bij Liverpool mag laten zien. Het is dus vrij opvallend dat bookmakers al zo veel vertrouwen hebben in een Liverpool met een coach die zich nog niet zo erg heeft bewezen, behalve met Feyenoord. Het is te hopen voor Slot & co. dat ze een goed seizoen zullen draaien.

Winnaar Website Kansen
Liverpool wint de Champions League Vbet
13.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Bayern München

Bayern München heeft altijd wel de ambitie om mee te doen met alle prijzen die er te behalen vallen. Zo heeft Bayern München al enorm veel Bundesliga’s in hun prijzenkast, maar ook al zeker wat Champions Leagues. In de geschiedenis wist Bayern München zes keer de Champions League te winnen. De laatste keer was in 2019-2020. Dit seizoen hoopt Bayern München – na het verliezen van de landstitel vorig seizoen – weer om alle prijzen te kunnen binnenslepen.

Dit zal gebeuren onder leiding van Vincent Kompany. Kompany werd aangesteld ter vervanging van Thomas Tüchel die weg ging na vorig seizoen. Kompany heeft zich nog niet echt kunnen bewijzen als trainer tot nu toe, maar heeft bij Bayern München het vertrouwen gekregen om aan de heropbouw te werken. Met goede spelers in de selectie moet Vincent Kompany zo goed als automatisch goed kunnen presteren.

Toch zal het voor Kompany niet makkelijk worden om een goede prestatie neer te gaan zetten voor Bayern München. Vooral in de Champions League heeft de Duitse grootmacht veel concurrentie. Of weet Bayern München dit jaar toch voor Europees succes te gaan?

Winnaar Website Kansen
Bayern München wint de Champions League Vbet
13.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

FC Barcelona

FC Barcelona heeft al tijdenlang geen Champions League meer weten te winnen. Het seizoen van 2014-2015 was de laatste keer dat FC Barcelona de grootste prijs in Europe wist te bemachtigen. Dit was ook tijdens een gouden tijd bij de Catalanen. Helaas is de realiteit nu anders. De afgelopen jaren wist Barcelona niet heel veel meer om de prijzen mee te doen, maar met de aanstelling van Hansi Flick hoopt Barcelona op andere resultaten.

Lamine Yamal lijkt bij de Catalanen de nieuwe ster te zijn. Met zijn 17-jarige leeftijd zit er nog enorm veel rek in Yamal, maar de prestaties tot nu toe zijn al goed. Zo was Yamal de afgelopen zomer één van de belangrijkste spelers bij de Europees Kampioen Spanje. FC Barcelona hoopt dan ook dat Yamal deze lijn weet door te trekken en hoopt stiekem op een ‘nieuwe Messi’.

Het lijkt er helaas wel op dat de opbouw van FC Barcelona nog even zal duren en het zal dan ook niet snel zijn dat de Catalanen om alle prijzen weten mee te doen. Toch weet je het maar nooit met een club met zoveel geschiedenis.

Winnaar Website Kansen
FC Barcelona wint de Champions League Vbet
17.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

De Nederlandse clubs

PSV Eindhoven

PSV Eindhoven mag onder hoede van Peter Bosz weer deelnemen aan een nieuwe seizoen in de Champions League. Het zal niet makkelijk worden voor de PSV’ers, maar met Peter Bosz achter de schermen kunnen de Eindhovenaren zeker wat bereiken in de Champions League, in ieder geval overwinteren. Winst is amper haalbaar, maar het doel voor elke Nederlandse club in een Europees eindtoernooi is zo ver mogelijk komen. Dat is dan ook zeker het doel van leermeester Bosz.

PSV Eindhoven heeft een moeilijk programma voor de boeg waar het onder andere Juventus, Paris Saint-Germain, Girona en Liverpool zal treffen. Peter Bosz & co. zal dan ook een enorm goede strijdplan op moeten zetten om in ieder geval bij de nummers 9 tot en met 24 te horen en eventueel te kunnen overwinteren. Ondanks dat PSV er verdedigend minder aan toe is, heeft het aanvallend veel input. Het is dus te hopen dat de PSV’ers wat kunnen laten zien. Zie het volledige Champions League-schema voor PSV Eindhoven hieronder.

Feyenoord

Ook de Feyenoorders mogen aantreden in de Champions League dit seizoen. Met het vertrek van Arne Slot mag Brian Priske de dienst uitmaken in Rotterdam en hopen dat Feyenoord kan overwinteren in de Champions League. Helaas treft Feyenoord Rotterdam moeilijke tegenstanders als Bayer Leverkusen, Girona, Benfica, Manchester City en Bayern München. Zo treffen de Nederlandse teams het niet echt met de tegenstanders.

Helaas wist Feyenoord ook niet toe te slaan in de transferperiode. Op de laatste dag probeerde Feyenoord nog een aanvaller te halen, maar dit was tevergeefs. Gelukkig voor de Rotterdammers blijft Santiago Gimenez in ieder geval nog een half jaartje bij de Feyenoorders en hoopt de club zoveel mogelijk punten te behalen om in ieder geval bij de beste 24 teams te horen. Het zal wel een enorme opdracht worden voor Brian Priske. Zie hieronder de volledige speelschema voor Feyenoord in de Champions League.

Wie wordt de topscorer in de Champions League 2024-2025?

Zoals je dus kan voorspellen wie uiteindelijk de Champions League gaat winnen, kan je ook voorspellen wie je denkt dat eventueel de topscorer kan worden in de Champions League. Vorig seizoen hadden we te maken met twee topscorers. Harry Kane (Bayern München) en Kylian Mbappé (toen Paris Saint-Germain) eindigden beide met acht doelpunten. Weten deze spelers weer de ranglijst te domineren of zal iemand anders kans maken op de topscorerstitel? Bekijk hieronder wat de quoteringen zijn!

Speler Quoteringen
Erling Haaland Vbet
4.00
Kylian Mbappé Vbet
6.00
Harry Kane Vbet
7.00
Mohamed Salah Vbet
14.00
Andere spelers Vbet
15+
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Erling Haaland

Erling Haaland is één van de spelers waar bookmakers duidelijk veel vertrouwen in hebben. Er wordt ook verwacht dat Haaland in de Premier League topscorer gaat zijn, maar dus ook een grote kans heeft om in de Champions League te presteren. Manchester City heeft een geweldig team en onder leiding van Pep Guardiola speelt het vaak aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Als spits is Haaland dan ook de aangewezen persoon veel van deze aanvallen af te maken. Met de kwaliteit van de Noorse spits moet dat zeker lukken, die vaak op de goede plek weet te staan.

Winnaar Website Kansen
Erling Haaland wordt topscorer Vbet
4.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Kylian Mbappé

De Franse spits mag het voor de Madrilenen gaan doen in de Champions League. Ondanks dat Real Madrid duidelijk een spits mistte in het elftal, wist het vorig seizoen alsnog de Champions League te veroveren. Nu met Mbappé in het gareel moet het er goed uit komen te zien voor de Madrilenen. Het is dan ook te hopen voor Mbappé dat de Fransman belangrijk kan gaan zijn voor De Koninklijke en zich kan bewijzen in doelpunten.

Winnaar Website Kansen
Kylian Mbappé wordt topscorer Vbet
6.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Harry Kane

Harry Kane maakte de transfer naar Bayern München om zo mee te kunnen spelen om prijzen. Helaas is dat nog niet gelukt. Bayern München wist in de Bundesliga niets te pakken en ook in de Champions League bleef het prijsloos voor de Engelse spits. Jammer, want aan Kane ligt het niet. Met 8 doelpunten in de Champions League was de aanvoerder van Engeland topscorer en ook in de Bundesliga wist Kane er 36 (!) te maken in 32 wedstrijden. Een geweldige prestatie. Weet Harry Kane ook dit seizoen weer goed te spelen?

Winnaar Website Kansen
Harry Kane wordt topscorer Vbet
7.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Mohamed Salah

De Egyptische aanvaller is al seizoenenlang voor Liverpool één van de helden. Vaak weet Mohamed Salah mee te draaien met de topscorers in de Premier League, maar ook in de Champions League houdt Mohamed Salah het niet droog. Dit seizoen wordt er tevens verwacht dat Mohamed Salah goed weet te presteren, echter zal de Egyptenaar ook belangrijk zijn in het brengen van assists en niet zozeer alleen de doelpunten. Tenzij Salah ineens weet te verrassen!

Winnaar Website Kansen
Mohamed Salah wordt topscorer Vbet
14.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Alternatieve voorspellingen

Er zijn nog vele andere opties om te wedden. Zo kan je dus wedden op de uiteindelijke winnaars, maar kan je ook voorspellen wie bij de top acht gaan horen na de eerste fase. Verder kan je ook voorspellen uit welk land de club komt die eventueel met de Champions League aan de haal gaat. Hieronder zullen we een paar mooie opties bespreken.

Welk team komt in de top acht na de eerste fase?

Er zijn natuurlijk teams waarvan ‘verwacht’ wordt dat ze in de top acht zullen komen en dus direct zijn geplaatst voor de volgende fase. Teams als Manchester City en Real Madrid hebben dan ook een lage quotering. Desalniettemin zitten er ook interessante odds tussen. Zo heeft FC Barcelona een mooie quotering en valt hun speelschema nog redelijk mee. Zo treft Barcelona onder andere Young Boys, Rode Ster Belgrado, Stade Brest, Benfica en Atalanta Bergamo. Alleen Bayern München en Borussia Dortmund lijken de echte moeilijke tegenstanders. Gezien het speelschema en de quotering is dit bijvoorbeeld een mooie kans.

Winnaar Website Kansen
FC Barcelona eindigt in de top 8 Vbet
1.83
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Wie geeft de meeste assists in de Champions League 2024-2025?

Naast topscorer kun je natuurlijk ook nog voorspellen wie de meeste assists zal geven in de Champions League. Zo staat voor dit seizoen Kevin de Bruyne bovenaan en heeft dus de laagste quoteringen. Desalniettemin doen spelers van Real Madrid het ook vaak goed qua assists in de Champions League. Dit seizoen maakt Vinicius Junior een goede kans op de plek met de meeste assists. Afgelopen drie jaren werd Vinicius tweemaal tweede en vorig seizoen zelfs gedeeld eerste! Weet Vinicius veel assists af te leveren met alle goede spelers om zich heen?

Winnaar Website Kansen
Vinicius Junior geeft de meeste assists Vbet
13.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Wie wint de Champions League 2024-2025? – onze Champions League voorspelling!

Het belooft een spannend Champions League seizoen te worden. Met een hele hoop veranderingen zullen er ook nieuwe ‘tactieken’ kunnen ontstaan vooral in de eerste fase van de Champions League. Vanaf het seizoen 2015-2016 zagen we vaak één winnaar: Real Madrid. Manchester City hoopte met de flinke investeringen en de aanstelling van Pep Guardiola vaker een gooi te kunnen doen naar de cup met grote oren. Desalniettemin is Carlo Ancelotti ook een geweldige coach en heeft Real Madrid de beschikking over een brede en hoogwaardig kwalitatieve selectie. Het lijkt er ook dit seizoen op dat Real Madrid de Champions League kan gaan winnen.

Winnaar Website Kansen
Real Madrid wint de Champions League Vbet
4.50
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Wie zal de topscorer worden in de Champions League 2024-2025?

Bij de topscorer is het ook altijd handig om te kijken welk team er potentieel lang in zal blijven. Denk hierbij aan teams als: Manchester City, Real Madrid, Bayern München, etc. Erling Haaland is de grootste kanshebber. De Noorse spits is één van de enige spelers die bij Manchester City regelmatig tot scoren komt, maar leek afgelopen seizoenen niet altijd blessurevrij te blijven. Kylian Mbappé is een andere kanshebber, maar zal veel goede spelers naast zich hebben die ook zeker tot doelpunten komen bij Real Madrid. Wij denken dat één speler er – zoals altijd – veel gaat inschieten, namelijk Harry Kane. Vorig seizoen was Kane topscorer samen met Kylian Mbappé en ook dit seizoen verwachten we veel van de Engelse spits voor Bayern München.

Winnaar Website Kansen
Harry Kane wordt topscorer Vbet
7.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 15:38.

Hoe werkt wedden op de Champions League?

Er zijn vele opties om te wedden op de Champions League, maar in principe is het redelijk makkelijk. Daardoor is het ook een vrij populaire wedmarkt. Je kan dus simpel gezegd wedden op het team dat kampioen gaat worden, of eventueel welke speler de meeste doelpunten heeft na het einde van een seizoen.

De weddenschappen worden vaak aan het einde van het seizoen pas goedgekeurd, mits je iets speelt wat al eerder afgerond kan worden. Al met al zitten er dus wel veel lange termijn weddenschappen tussen.

Lees meer voorspellingen!

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie